Simonović sa predsjednikom Međunarodne federacije elektronskih sportova: "Crna Gora prepoznaje značaj razvoja gejminga"

Na sastanku je, kako navode, bilo riječi i o najavama koje se odnose na to da elektronski sportovi budu dio Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine

4381 pregleda 10 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović sastao se danas sa predsjednikom i generalnim sekretarom Međunarodne federacije elektronskih sportova, Vladom Marineskuom i Bobanom Totevskim, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG), a u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u efudbalu u septembru u Podgorici.

Kako je saopšteno iz COK, Simonović je podsjetio da je SESCG kao krovna crnogorska esport organizacija član Crnogorskog olimpijskog komiteta, te da vjeruje da "sinergija tradicionalnih i esportova može donijeti dobre rezultate, što je, prema njegovim riječima, dokazao i sam Marinesku, koji je inače i generalni direktor Internacionalne džudo federacije."

"Takođe, Simonović je najavio punu podršku i u budućem radu Saveza, kao i inicijative koje bi mogle ubrzati napredak ove oblasti ne samo u Crnoj Gori, već i šire. Marinesku se zahvalio predsjedniku Simonoviću na prijemu i ukazao na konstantan razvoj esporta kao i to da je Crna Gora uspjela da se pozicionira na globalnoj esport mapi, gdje se posebno osvrnuo na Crnogorski olimpijski komitet koji je među prvima instucionalno prepoznao značaj ove oblasti", piše u saopštenju.

Na sastanku je, kako navode, bilo riječi i o najavama koje se odnose na to da elektronski sportovi budu dio Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

„Bez obzira na ishod, smatram da prvenstveno treba dati prostor svjetskoj gejming zajednici da se izjasni po tom pitanju", poručio je Marinesku u saopštenju, gdje se dodaje da razvoj elektronskih sportova svakoj državi može donijeti benefite u sportskom, ekonomskom i promotivnom smislu.

"On je zadovoljan što Crna Gora očigledno prepoznaje značaj razvoja gejminga i IT sektora, koji treba što bolje da iskoristi. Sastanku su prisustvovali predstavnici SESCG i COK-a", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: