Katastrofa Leklera i Ferarija, Ferstapen slavio u Francuskoj

Šarl Lekler krenuo sa prve pozicije, ali je trku završio već u 18. krugu

11402 pregleda 4 komentar(a)
Ferstapen, Foto: Reuters
Ferstapen, Foto: Reuters

Šarl Lekler startovao je sa prve pozicije na Velikoj nagradi Francuske, kontrolisao situaciju na stazi, a onda napravio veliki kiks i u 18. krugu završio trku.

Vozač Ferarija se u 11. krivini zabio u ogradu, izletio sa staze, a onda, svjestan da je završio trku, počeo da viče. Situaciju je iskoristio vozač Red Bula i aktuelni prvak Maks Ferstapen, koji je ubrzo preuzeo lidersku poziciju i sigurnom vožnjom, bez bilo kakvih turbulencija priveo trku kraju i upisao još jednu pobjedu u šampionatu Formule 1.

"Nešto nije u redu sa Ferarijem", komentarisao je dešavanja sa staze "Pol Rikar" nekadašnji vozače Formule 1. Niko Rozberg.

Na drugom mjestu završio je vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je danas vozio 300. trku u karijeri. Britanac je startovao sa četvrte pozicije, na startu prestigao vozača Red Bula Serhija Peresa, a onda iskoristio Leklerov kiks i zauzeo drugo mjesto na podijumu.

Posljednje mjesto na podijumu pripalo je drugom vozaču Mercedesa - Džordžu Raselu, koji je u finišu prestigao Peresa. Vozač Red Bula ostao je bez podijuma, a peti je bio Karlos Sains (Ferari). Potom slijede Fernando Alonso (Alpina), Lando Noris (Meklaren), Sebasitijan Okon (Alpina), Danijel Rikardo (Meklaren) i Lens Strol (Aston Martin).

Ferstapen na čelu generalnog plasmana sada ima 233 boda, 63 više od Leklera, dok je Peres treći sa 163.

Šampionat Formule 1 nastavlja se sljedeće sedmice Velikom nagradom Mađarske.

Bonus video: