Odlazak sa staze legendarnog šampiona: Fetel napušta Formulu 1

Njemac, koji vozi za Aston Martin, osvojio je titule sa Red Bulom od 2010-13, a takođe je proveo šest sezona u Ferariju

4106 pregleda 5 komentar(a)
Foto: reuters
Foto: reuters

Četvorostruki svjetski šampion Sebastijan Fetel najavio je povlačenje iz Formule 1 na kraju sezone, rekavši u četvrtak da su mu se ciljevi promijenili i da želi da se više fokusira na porodicu i interese van sporta.

Njemac, koji vozi za Aston Martin, osvojio je titule sa Red Bulom od 2010-13, a takođe je proveo šest sezona u Ferariju.

On je to saopštio uoči VN Mađarske ovog vikenda.

„Objavljujem da se povlačim iz Formule 1 na kraju sezone 2022.“, rekao je on u video izjavi objašnjavajući svoje razloge na Instagram stranici.

„Volim ovaj sport. On je bio centralni dio mog života otkad znam za sebe. Ali koliko god da je život na stazi, postoji i moj život van staze. Biti trkač nikada nije bio moj jedini identitet.

Pored trka, stvorio sam porodicu i volim da budem u njihovoj blizini. Razvio sam druga interesovanja van Formule 1", objasnio je on.

Fetel je rekao je da je Formula 1 sve više "u sukobu" sa njegovim ličnim životom.

„Moji ciljevi su se pomjerili sa pobjeđivanja u trkama i borbe za šampionske titule na to da vidim svoju djecu kako rastu, da im prenesem svoje vrijednosti, da im pomognem kada padnu, da ih slušam kada im trebam, da ne moram da kažem zbogom i, što je najvažnije, da mogu da učim od njih i pustim da me inspirišu“, rekao je 35-godišnjak.

Bonus video: