Osam partija i osam pobjeda na startu crnogorskih ekipa u Čenaju

Crnogorski šahisti slavili na sve četiri table protiv Avganistana (4:0), šahistkinje ponovile isti uspejh protiv Butana (4:0)

2793 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Sjajno otvaranje Šahovske Olimpijade u Čenaju naših reprezentacija. U osam partija ostvareno osam pobjeda!

Crnogorski šahisti slavili na sve četiri table protiv Avganistana (4:0), šahistkinje ponovile isti uspejh protiv Butana (4:0).

Igrali su velemajstori - Denis Kadrić, Nikola Đukić i Luka Drašković, te debitant Andrej Šuković, koji je na četvrtoj tabli i doveo Crnu Goru u vođstvo. Luka Drašković je rano stekao prednost koju je sigurno realizovao, baš kao i Nikola Đukić na drugoj. Denis Kadrić je na prvoj tabli nadigrao protivnika, a slavio je nakon što je protivniku pala zastavica u izgubljenoj poziciji.

Šahistkinje su takođe otvorile turnir “četvorkom”. Aleksandra Milović je na prvoj tabli brzom pobjedom najavila slavlje naših reprezentativki. Nikolina Koljević je povisila na 2:0, a Kristina Bačić i Mateja Popović su stavile pečat na maksimalnu pobjedu.

Sjutra je na programu drugo kolo. Muška reprezentacija se sastaje sa Irakom, a na svim tablama važi za favorita, dok dame očekuje izazovan meč sa Grčkom, koju prevodi nekadašnja omladinska prvakinja svijeta Stavrula Colkaidu.

U današnjem kolu nije blo iznenađenja, nakon što su prve poteze na Šahovskoj ollimpjijdi povukli indijski ministar sporta Anurg Takur i predsjednik svjetske šahovske federacije - FIDE, Arkadij Dvorkovič.

I sjutra partije 2. kola počinju u 15 sati po lokalnom, 11,30 časova po našem vremenu.

Bonus video: