Ruskinja srećna što se bori za Crnu Goru

Ruska gimnastičarka Jelisaveta Lugovskih nastupaće za reprezentaciju Crne Gore, u kojoj joj živi otac

21153 pregleda 50 komentar(a)
Liza nije nastupala za Rusiju od 2017., Foto: Elizaveta Lukovskikh
Liza nije nastupala za Rusiju od 2017., Foto: Elizaveta Lukovskikh

Ruska gimnastičarka Jelisaveta - LIza Lugovskih nastupaće za reprezentaciju Crne Gore, javlja TASS pozivajući se na press službu Međunarodne gimnastičke federacije (FIG).

Ona je samo jednom nastupila za selekciju Rusije kada je 2017. godine bila druga na Svjetskom kupu u pojedinačnom višeboju u portugalskom Portimau.

Osim toga, 22-godišnja Lugovskih je trijumfovala i na međunarodnom turniru ritmičke gimnastike u italijanskom Pezaru. Ruski sportisti suspendovani su s takmičenja pod okriljem FIG-a zbog rata u Ukrajini.

Lukovskih je na svom Instagramu sa radošću primila vijest, a brojne su i čestitke djevojci iz Voronježa da će moći da se takmiči.

Čuvena Irina Viner, koja je najzaslužnija što je Rusija bez premca u ritmičkoj gimnastici i trenirala je Lizu Lukovskih, obrazložila ej doluku Svjetsek federacije.

"Liza je sjajna osoba i talentovana takmičarka ali mi nismo pravili problem jer imamo dovoljno kvalitetnih takmičarki i teško da bi izborila mjesto u našoj selekciji. Nije nam bio interes da joj stojimo na putu baš kao ni Jekaterini Vedenjejevoj, koja je na OI nastupala za Sloveniju. Lizi otac živi u Crnoj Gori i sasvim je legitimno došla do crnogorskog pasoša. Želimo joj sreće u budućim nastupima", kazala je Viner

Bonus video: