Primorac i Bokelj proslavili jubilej, Jokić najavio formiranje košarkaškog kluba: "Vodiće ga Zvezdan Mitrović"

“Košarkaški klub koji uspostavljamo neće biti produkt naše lokalne pameti već će ga voditi proslavljeni trener Zvezdan Mitrović” istakao je Jokić, a piše u saopštenju koje je proslijedila Opština Kotor

19195 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 31.07.2022. 20:44h

U Kotorskom Starom gradu, na Trgu od oružja na spektakularan način obilježen je jubilej, stotinu godina postojanja PVK Primorac i FK Bokelj.

U prigodnom programu i fešti uživali su Kotorani ali i brojni turisti. Nakon intoniranja državne himne i nastupa Gradskog hora prisutnima se obratio predsjednik Opštine Vladimir Jokić koji je najavio skoru rekonstrukciju otvorenog bazena ali i gradskog fudbalskog stadiona. On je najavio i formiranje košarkaškog kluba.

“Košarkaški klub koji uspostavljamo neće biti produkt naše lokalne pameti već će ga voditi proslavljeni trener Zvezdan Mitrović” istakao je Jokić, a piše u saopštenju koje je proslijedila Opština Kotor. Ministar sporta u Vladi Crne Gore Vasilije Lalošević kazao je da je malo gradova u bivšoj Jugoslaviji pa i šire koji se mogu podičiti sa ovakva dva jubileja i najavio da će ovo ministarstvo dati doprinos u poboljšanju sportske infrastructure u gradu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da su prvih sto godina ova dva kluba protkane stvaranjem generacija i igrača koji su obilježili domaću i međunarodnu sportsku scenu. “FK Bokelj je tokom svojih stotinu godina postojanja dao svoj doprinos prepoznavanju grada van okvira naše zemlje. FK Bokelj je za sve vrijeme postojanja bio kuća otvorenih vrata za sve fudbalske zaljubljenike iz Kotora, ali i iz obližnjih gradova”, istakao je Savićević.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Skupštine Primorca Dušan Davidović kao i predsjednik Bokelja dr Davor Kumburović kome je predsjednik FSCG Dejan Savićević uručio i prigodnu plaketu i dres, povodom stogodišnjice kluba. Tokom večeri prikazan je film o Primorcu autora Dušana Vulekovića kao i film o FK Bokelj autora Ljuba Jovovića. "Nakon projekcija, bini su se približila djeca iz kotorskih klubova, sa plavo-bijelim balonima i rođendanskom tortom, koju su presjekli legendarni fudbaler i jedan od čelnika Bokelja Dejan Ognjanović i kapiten Primorca Marko Gopčević. Nakon toga na gradskoj rivi uslijedio je spektakularan vatromet i bakljada navijačke grupe Beštije što je dalo poseban pečat trodnevnoj proslavi jubileja. Program, koji je vodio Bane Žugić, nastavljen je nastupom Tamare Živković i benda Nitro koji su izvodili kotorske i karnevalske pjesme. Organizatori trodnevne manifestacije “Vijek sporta u Kotoru” su opština Kotor, Turistička organizacija grada I NVO Beštije. Obilježavanje stogodišnjice postojanja Primorca i Bokelja ovime nije završeno,već je planirano da se prigodni programi organizuju i tokom novembra, kada grad bude slavio svoj dan", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: