Arsenal osvojio ragbi turnir u Novom Sadu

Na takmičenju učsetvovalo deset ekipa iz regiona

4595 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ragbi klub Arsenal
Foto: Ragbi klub Arsenal

Ragbi klub Arsenal iz Tivta osvojio je međunarodni memorijalni turnir u ragbiju na pjesku "Luka Marin" koji je za vikend održan u Novom Sadu i na kojem je učestvovalo deset ekipa iz regiona.

Igralo se po sistemu svako sa svakim, a ragbisti Arsenala bili su ubjedljivi u svim utakmicama i na kraju zasluženo osvojili prvo mjesto.

Na turniru su učestvovale ekipe Vojvodina, Arsenal, Borac, Rad, Panonija, Vršac, BRK Crvena Zvezda, Loznica, Dorćol i Barberians.

"Osvajanje turnira je nagrada za sav trud koji smo uložili ove godine. U prethodnom periodu pravili smo dobre rezultate ali su nas pratile povrede igrača i to nas je spriječilo da dođemo do finala Balkanske lige. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu i već naredni vikend učestvujemo na turniru u beach ragbiju u Ulcinju, a nakon toga sledi prvenstvo Crne Gore u ragbiju sedam", kazao je predsjednik kluba Igor Adžaip.

Kapiten Srđan Popović, kaže da su cijeli turnir odigrali timski, uz dobru komunikaciju na terenu.

"Primjetan je napredak ekipe u svim segmentima igre, kako u odbrani tako i u napadu. Imali smo namjeru da ovaj turnir iskoristimo kao pripreme za najveći turnir ovog tipa u Istanbulu ali zbog nedostaka finansija nismo u mogućnosti da učestvujemo na tom turniru. Sada se posvećujemo pripremama za domaća i balkanska prvenstva, a cilj nam je da budemo finalu Balkanske lige naredne sezone, kazao je Popović.

Bonus video: