Fernando Alonso ide u Aston Martin

Kada je u četvrtak Sebastijan Fetel objavio da se povlači na kraju sezone, logično je bilo da gazda tima Lorens Strol pozove iskusnog Španca

2052 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo/Anna Szilagyi
Foto: AP Photo/Anna Szilagyi

Tri dana nakon 41. rođendana, Fernando Alonso je našao novi tim - šampion Formule 1 iz 2005. i 2006. godine je potpisao za Aston Martin.

Princ od Asturije je, i pored činjenice da je u poznim godinama, jedan od najcjenjenijih vozača u padoku.

I, kada je u četvrtak Sebastijan Fetel objavio da se povlači na kraju sezone, logično je bilo da gazda tima Lorens Strol pozove iskusnog Španca.

Ubrzo su dogovorili ugovor, koji će važiti više godina.

„Aston Martin ulaže energiju i posvećen je pobjeđivanju, zbog toga je jedan od najuzbudljivijih timova u Formuli 1. Poznajem Lorensa i Lensa mnogo godina, a očigledno je da imaju ambiciju i strast da uspiju u F1. Okupili su sjajne ljude, sa pobjedničkim pedigreom, a saznao sam kakve novu fabriku prave u Silverstouni. Niko u Formuli 1 nema veću viziju i posvećenost uspjehu, zbog toga je ovo vrlo uzbuđujuća prilika za mene”, rekao je Alonso, koji je posljednju pobjedu upisao 2013. godine.

Sjajni Španac je dvije godine bio van F1, a vratio se lani u bolidu Alpina i u tandemu sa Estebanom Okonom imao neka sjajna izdanja.

Naslijediće Fetela, sa kojim je vodio velike bitke 2010. i 2012. godine, kada je u posljednjim trkama ostajao bez titule, iako je njegov bolid Ferarija bio znatno slabiji od Red Bulovog.

„Divim se Alonsu godinama i uvijek je bilo jasno da je pravi pobjednik, kao i ja. Potrudio sam se da dovedem najbolje ljude i izgradim organizaciju koja će uspjeti u ovom veoma uzbudljivom sportu, a ti planovi dobijaju obrise u Silverstounu. Djelovalo mi je prirodno da Fernando bude dio razboja pobjedničkog tima”, rekao je vlasnik tima, Lorens Strol.

Njegov sin Lens i Alonso biće vozački tandem Aston Martina od naredne sezone.

Bonus video: