Silovit start crnogorskih odbojkaša: Luksemburg "zakucan" u Kolašinu

Luksemburg je, u svim računicama, rival za drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi D, a Portugal, na papiru, kandidat broj jedan za prvu poziciju

13528 pregleda 7 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Crngorski odbojkaši na ubjedljiv način počeli su kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Maksimalnim rezultatom pobijedili su Luksemburg na startu turnira u Kolašinu (25:15, 25;14, 25:17).

Izabranici Ivana Joksimovića su bili favoriti u današnjem duelu, a ulogu su opravdali sigurnom, na momente i atraktivnom igrom, kao i maksimalno ozbiljnim pristupom.

Luksemburg je, u svim računicama, rival za drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi D, a Portugal, na papiru, kandidat broj jedan za prvu poziciju.

Ovako ubjedljiva pobjeda znači i da je treći uzastopni plasman Crne Gore na najveću evropsku odbojkašku smotru sasvim realan cilj.

Nije bilo neizvjesnosti ni u jednom od tri seta, a serijama poena, posebno nakon servisa Rajka Strugara i Marka Bojića, Crna Gora je sticala veliku prednost i rutinski je zadržavala do kraja.

Dominacija je dala priliku selektoru Joksimoviću da šansu ukaže svim igračima, minute su dobili i debitanti Jovović i Milenković.

U drugom meču Crna Gora će u nedjelju od 17 i 30 igrati protiv Portugala.

Crna Gora – Luksemburg 3:0 (25:15, 25:14, 25:17)

Kolašin – Sportski centar. Gledalaca: 500. Sudije: Paršin (Ukrajina), Ivanov (Bugarska).

Crna Gora: Minić 6, Ćinćur, Babić 9, Zvicer 9, R. Strugar 2, Milenković, Lakčević (libero), M. Bojić 11, S. Bojić, Delić 2, Milić 2, B. Strugar 2, Jovović, Radević (libero).

Luksemburg: Simao Marinjo, Samuel Marinjo (libero), Gajin 3, Dobre, Veber 9, Hofman, Hilbert 1, Konstantinu, Erpelding 7, Zuidberg 6, Feit 7, Glesener (libero), Galopo, Matilde da Luz.

Bonus video: