Crna Gora sanja veliki rezultat

Naši odbojkaši danas u Kolašinu (17.30) dočekuju Portugal u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Eventualna pobjeda ili poraz uz osvojena dva seta bi vjerovatno značili plasman na kontinentalno takmičenje

8568 pregleda 1 komentar(a)
Crnogorski odbojkaši žele treći uzastopni plasman na EP, Foto: OSCG/Nikola Zindović
Crnogorski odbojkaši žele treći uzastopni plasman na EP, Foto: OSCG/Nikola Zindović

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore je u srijedu u duelu sa Luksemburgom (3:0) pokazala da je spremna ušla u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Pokazala je istovremeno i da je uhvatila dobar ritam i da je spremna da izađe na crtu favoritu za prvo mjesto u grupi - izabranike Ivana Joksimovića danas u Kolašinu od 17.30 čeka okršaj s Portugalom.

Izdanje u prvoj utakmici daje samopouzdanje našoj selekciji da nešto slično može da ponovi i protiv Portugalaca.

- Na osnovu proteklog perioda u Kolašinu, kvaliteta treninga i meča s Luksemburgom, očekivanja prije utakmice s Portugalom su velika. U meč ulazimo s vjerom u sebe i velikom pozitivnom energijom, nadamo se da će nam to donijeti povoljan rezultat - rekao je Jovan Delić, primač servisa naše reprezentacije.

Jedan osvojen set bi bio veoma vrijedan, osvojena dva ili trijumf bi vjerovatno značili i da Crna Gora treći put zaredom ide na Evropsko prvenstvo.

- Očekuje nas rival po mjeri, možda i najznačajnija utakmica u kvalifikacijama. Ovaj meč je od velike važnosti, posebno za nas, već u ovom dijelu kvalifikacija mnogo toga može da se odluči. Dva seta bi bio jako dobar rezultat za nas. Međutim, nećemo kalkulisati, već idemo na pobjedu. Portugal zaslužuje veliki respekt i dolazi kao favorit, a naše prednosti su domaći teren, timski duh i odlična atmosfera. Igrača više tražimo u našoj publici, nadamo se da će Sportski centar u Kolašinu biti popunjen do posljednjeg mjesta - istakao je Delić.

Portugalci su u prvom kolu kvalifikacione grupe D maksimalnim rezultatom savladali Island.

Crna Gora već 10. avgusta dočekuje Island, a potom ima tri gostovanja - na Islandu (14. avgusta), u Portugalu tri dana kasnije i na kraju Luksemburgu (20. avgust).

Plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

- Portugal je još bolji protivnik od Luksemburga. Veći je izazov, a sigurno će i naš motiv biti veći. Nadam se još boljem izdanju i novom povoljnom epilogu. Uz igru kao u prvom meču, a nadam se i bolju, sigurno gajimo ambicije da iznenadimo protivnika. Ova ekipa će rasti iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da možemo do rezultata koji svi priželjkujemo - kazao je selektor Ivan Joksimović.

Bonus video: