kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Joksimović: Krasilo nas je strpljenje, nema prostora za opuštanje

Crna Gora savladala Portugal i napravila krupan korak ka Evropskom prvenstvu

4449 pregleda 1 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore napravila je veliki posao na putu ka Evropskom prvenstvu - ekipa Ivana Joksimovića savladala je večeras Portugal u Kolašinu 3:2 i nakon dva kola ima maksimalan učinak.

"Kako je vrijeme odmicalo u prvom setu, osjećalo se da ekipa ulazi u rasterećeniji ritam. Krenuli smo sporije, ali kad smo uhvatili ritam došli smo do svoje igre. Oni nisu imali strpljenje, koje je nas krasilo. Završnice, sem četvrtog seta, smo odigrali kvalitetno", rekao je nakon meča selektor Ivan Joksimović.

Naredni protivnik je Island. Utakmica se igra u srijedu.

"I tom meču ćemo pristupiti ozbiljno. Nemamo prostora da se opuštamo. Mladi smo i svako opuštanje može da nas košta. Moramo biti pažljivi, pametni i da toj utakmici pristupimo na isti način kao protiv Luksemburga i Portugala. Okrećemo se Islandu i novim pobjedama", poručio je Joksimović.

Povezani članci

07. Avgust 2022.

Velika pobjeda Crne Gore, Portugal srušen u Kolašinu

Ekipa je imala veliku podršku sa tribina.

"Odigrali smo fenomenalnu utakmicu. Imali smo nevjerovatnu energiju i uz naš kvalitet i podršku sa tribina stigli do velike pobjede. Od starta su krenuli kvalitetno, teško ih je bilo kontrolisati. Kasnije smo se adaptirali, bili agresivni, popravili i servis. Blok je bio odličan. Velika pobjeda", poručio je Marko Bojić

Slijede još četiri utakmice do kraja kvalifikacija.

"Kao što smo i obećali - jedan odbojkaški spektakl. Dali smo sve što smo imali. Kada vidite oko sebe momke koji daju sve od sebe i vi morate da budete takvi. Preostale su nam četiri utakmice - nadamo se maksimalnom skoru. Nema prostora za opuštanje"