Ragbisti Arsenala i ragbistkinje Podgorice osvojili trofeje

Na prvom prvenstvu Crne Gore u ragbiju na pijesku učestvovalo je sedam ekipa

2217 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Ragbi savez Crne Gore je organizovao prvo prvenstvo Crne Gore u ragbiju na pijesku koje je održano u nedjelju na Kabanya plaži u Ulcinju. Ekipe su se takmičile u muškoj i ženskoj konkurenciji. Šampion Crne Gore u ragbiju na pijesku u muškoj konkurenciji je “Arsenal” iz Tivta koji se istakao kao najbolji od pet timova. Drugo mjesto je zauzeo novoosnovani “Mornar” iz Bara, dok se na trećem mjestu našla “Crvena stijena” iz Podgorice. Četvrti su bili Cetinjani iz ragbi kluba “Cetinje”, a peta “Budućnost” iz Podgorice.

Šesto mjesto je osvojio B tim Ragbi kluba “Mornar”, koji je igrao revijalno utakmice i njihov učinak na turniru se nije bodovao.

Kod žena titulu je osvojila ekipa Podgorice savladavši ekipu Crvene stijene rezultatom 5:2.

Ragbi
foto: Ragbi savez Crne Gore

Ovo prvi put da na zvaničnom turniru odmjeravaju snage dvije ženske ekipe iz Crne Gore. Turniri su privukli veliki broj gledalaca, a plaža je još bila ispunjena pozitivnom energijom i pozitivnim reakcijama.

Predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić istakla je veliko zadovoljstvo što je Savez uspio da organizuje uspješno prvenstvo u dvije konkurencije, te da se nada da će ovo postati tradicija u Crnoj Gori. Očekuje da će Crna Gora u budućnosti takođe biti domaćin regionalnog turnira u ovom, sve popularnijem, sportu.

Ovaj događaj za muškarce predstavlja uvertiru i početak priprema za predstojeće obaveze u Evropskoj ragbi konferenciji u disciplini ragbi 15, odnosno duele sa Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

U organizaciji turnira pomoć su pružili JP Morsko Dobro i Ministarstvo sporta.

Bonus video: