Odbojkaši spremni za završi udarac

Crna Gora perfektno odradila prvi dio kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sada je tako blizu i da se plasira na veliko takmičenje

7993 pregleda 2 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Crnogorski odbojkaši su odigrali tri od šest utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Iako su tek na pola puta, sa učinkom od tri pobjede može da se kaže da su na pragu trećeg uzastopnog plasmana na kontinentalno takmičenje na koje idu sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Sa trijumfima nad Luksemburgom, Portugalom i Islandom u Kolašinu jasno je da su izabranici Ivana Joksimovića zaista blizu cilja...

Posljednja pobjeda u nizu je ostvarena juče - bilo je 3:0 protiv Islanđana, koji u tri kola nisu osvojili ni set.

"Nakon tri odigrane utakmice smo završili ciklus u Kolašinu. Zadovoljni smo, dobili smo sva tri meča. Sada imamo dan pauze, a u petak idemo za Island. Na Islandu takođe očekujemo tri boda nakon što smo pokazali da i mlađi igrači mogu da iznesu taj teret", rekao je primač servisa naše selekcije Benjamin Hadžisalihović.

Dosadašnjim izdanja i ishodima duela u Kolašinu jednostavno ne može da se nađe mana.

Crna Gora sada i kvalitet i odličnu formu želi da potvrdi na gostovanjima - prvo naredno je na Islandu u nedjelju, potom slijedi meč sa Portugalom u srijedu i za kraj protiv Luksemburga 20. avgusta.

"Opravdali smo ulogu favorita protiv Islanda. Mi mlađi smo dobili šansu i iskoristili je, nadam se, na pravi način. Čeka nas drugi ciklus kvalifikacija sa početkom na Islandu, vjerujem i da ćemo i tamo opravdati ulogu favorita kao što smo u utakmici u Kolašinu. Ulazimo u sljedeći ciklus veoma agresivno - iako smo sada na korak od Evropskog prvenstva to ne znači da nećemo dati maksimum u svakom trenutku i u svakom poenu. Nadam se da ćemo dobrim izdanjima u naredne tri utakmice završiti kvalifikacije onako kako želimo", istakao je korektor Đorđe Jovović.

Sa skorom 3-0 u prva tri meča, naša selekcija može sebi da priušti i da izgubi od Portugala, te da pobjedama protiv objektivno slabijih rivala - Islanda i Luksemburga - osigura plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Bonus video: