Odbojkaši na Islandu žele da nastave kolašinski niz, Joksimović: Ambicije su nam tri pobjede

“Tragedija koja je zadesila Crnu Goru nas je sve potresla i tokom jučerašnjeg dana sve smo to preživljavali. Želimo da pošaljemo poruku sa Islanda da smo svi uz Cetinje i našu Crnu Goru, kao i uz sve porodice tragično nastradalih u ovom jezivom zločinu”, kazao je Joksimović

3826 pregleda 2 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: odbojka.me
Odbojkaši Crne Gore, Foto: odbojka.me

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra od 17 sati protiv Islanda.

Riječ je o 4. kolu kvalifikacja za Evropsko prvenstvo nakon kojeg naša selekcija želi da nastavi pohod ka trećem plasmanu zaredom na veliko takmičenje.

Crna Gora je na prve tri utakmice ostvarila tri pobjede u Kolašinu, a selekciju Islanda je bez najmanjih problema savladala u prethodnom meču. Razlika u klasi je bila očita, sve osim nove pobjede momaka Ivana Joksimovića bilo bi veliko iznenađenje.

Nadam se da ćemo i ovoj utakmici pristupiti maksimalno ozbiljno i skoncentrisano od prvog poena i riješiti je u svoju korist. Ekipa Islanda ne igra na nekom velikom nivou, sve zavisi od nas, od naše igre, od našeg pristupa utakmici. Znajući momke znam da ćemo posao završiti vrlo lako i efikasno”, kazao je Slobodan Bojić.

Reprezentacija Crne Gore je na Island, u Kopavogur, stigla oko dva sata poslije ponoći u noći između petka i subote. Umora ima, ali kvalitet rivala mogao bi da dozvoli odmor igračima koji najviše vremena provode na terenu, kako bi bili spremni za susret sa Portugalom u narednom kolu, koji će odlučivati o prvom mjestu u grupi.

“Naša ambicija je da budemo prvi, naša ambicija je da pokušamo da izborimo sve tri pobjede, kao što je to bilo i kući i svakako imamo veliki optimizam. Puni smo elana, puni smo želje i volje da se i ovdje dokažemo, kao što smo se dokazali kući i da pokažemo da ovi rezultati nisu bili slučajnost i da zaslužujemo da i treći put igramo Evropsko prvenstvo”, kazao je selektor Ivan Joksimović, koji je u ime odbojkaške reprezentacije izrazio je saučešće porodicama nastradalih u tragediji na Cetinju.

“Tragedija koja je zadesila Crnu Goru nas je sve potresla i tokom jučerašnjeg dana sve smo to preživljavali. Želimo da pošaljemo poruku sa Islanda da smo svi uz Cetinje i našu Crnu Goru, kao i uz sve porodice tragično nastradalih u ovom jezivom zločinu”, kazao je Joksimović.

Bonus video: