Joksimović: Nema pritiska protiv Portugala, idemo da se nadigravamo

Crna Gora savladala Island i upisala četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

6284 pregleda 0 komentar(a)
Joksimović, Foto: odbojka.me
Joksimović, Foto: odbojka.me

Crnogorski odbojkaši opravdali su ulogu favorita, savladali danas u gostima Island (3:0) i upisali četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je rutinski odradila gostovanje na sjeveru Evrope, pobjeda nijednog trentuka nije bila upitna.

"Nastavili smo pobjednički niz. Island je danas igrao bolje nego u Kolašinu, što je i logično. Željeli su da isprave sliku iz prve utakmice. Bili su motivisani. Imali smo odgovor na sve, kontrolisali igru. Malo smo sporije ušli dok se nismo adaptirali na ambijent, dvoranu i protivnika. A poslije je sve funkcionisalo kao u prethodnim utakmicama", rekao je nakon meča selektor Ivan Joksimović.

Crna Gora u srijedu (21) gostuje Portugalu. Biće to meč koji može da odredi pobjednika grupe.

"Predstoji put za Portugal - znamo šta nam je činiti. Sa Portugalom će biti izazovna utakmica. Nema pritiska. Idemo da se nadigravamo i da se prikažemo u što boljem svjetlu i nadam se ostvarimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo", poručio je Joksimović.

Nakon Portugala slijedi utakmica sa Luksemburgom, takođe u gostima, 20. avgusta (19 h).

"Opravdali smo ulogu favorita, nastavili pobjednički niz i ispunili cilj na Islandu. Okrećemo se meču protiv Portugala. Oni su na papiru favoriti, ali mi idemo tamo da se borimo za prvo mjesto", kazao je Bojan Strugar.

Bonus video: