Roglič se oporavio, boriće se za titulu na Vuelti

Vuelta je na rasporedu je od 19. avgusta do 11. septembra

6002 pregleda 1 komentar(a)
Primož Roglič, Foto: Shutterstock
Primož Roglič, Foto: Shutterstock

Slovenački biciklista Primož Roglič oporavio se od povrede koju je doživio na ovogodišnjem Tur d'Fransu i boriće se za četvrti uzastopni naslov na španskoj Vuelti, objavila je danas njegova ekipa Džambo Visma.

Roglič je pri padu u petoj etapi Tura iščašio rame i povrijedio leđa, ali je uprkos tome ostao da pomogne ekipi vozeći sve do 14. etape.

Džambo Visma je na kraju dobila ukupnog pobjednika Tura Danca Jonasa Vingegarda, dok je Belgijanac Vut Van Art osvojio zelenu majicu za vozača sa najviše osvojenih bodova.

"Srećni smo što će Primož biti u mogućnosti da startuje na Vuelti nakon ozbiljne povrede na Turu. Logično, njegove pripreme nisu mogle biti idealne, ali veoma cijenimo činjenicu da je uspio da se oporavi i pripremi. Imamo dobru, uravnoteženu ekipu koja može pomagati Primožu u svim situacijama", izjavio je sportski direktor tima Merijn Zeman.

Vuelta je na rasporedu je od 19. avgusta do 11. septembra. Trka je duga 3280,5 kilometara, a startovaće iz Utrehta, čijim će ulicama u petak, 19. avgusta, biti vožen timski hronometar dužine 23,3 km, a i sljedeće dvije etape biće u Holandije, prije seobe u Španiju.

Bonus video: