kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Meč odluke: Crna Gora iz Porta želi do odbojkaških visina

Utakmica Portugal - Crna Gora igra se u srijedu od 22 sata (TV Arenasport 2)

7453 pregleda 2 komentar(a)
Sa meča Crna Gora - Portugal u Kolašinu, Foto: OSCG
Sa meča Crna Gora - Portugal u Kolašinu, Foto: OSCG

Odbojkaši Crne Gore u srijedu kasno uveče mogli bi da proslave plasman na Evropsko prvenstvo.

Dijeli ih korak - još jedna pobjeda do koje će pokušati da dođu na terenu favorita, Portugala, u predgrađu Porta, Santo Tirsu.

"Crveni" su lideri grupe, sa četiri pobjede, jednu od njih ostvarili su u duelu sa Portugalcima u Kolašinu (3:2).

Ako opet iznenade, a vjeruju da mogu, osiguraće direktan prolaz u završnicu.

Momci Ivana Joksimovića su doputovali u Porto iz Islanda, gdje su u nedjelju obavili zadatak, bez većih problema nastavili trofejni niz, savladavši domaćina sa 3:0.

Put je bio dug i naporan...

"Imamo vremena da se malo oporavimo i odradimo trening. Ulogu favorita prepuštamo ekipi Portugala, mi smo došli ovdje rasterećeni, da probamo da odigramo dobru utakmicu, da probamo da ih napadnemo i eventualnom pobjedom obezbijedimo plasman na Evropsko prvenstvo", kazao je korektor Aleksandar Minić.

Crna Gora je u prvom duelu sa Portugalom pokazala da može da se nosi sa favoritom, ali će domaćin imati motiv da se revanšira i preuzme kontrolu u grupi.

"Očekujem dobar meč, u prvoj utakmici u Kolašinu sve je bilo maltene na jednu loptu, bila je vrlo tijesna utakmica. Vjerujem da će oni izvući pouke iz te utakmice, da će nas maksimalno napasti pred domaćom publikom, jer su sigurno željni osvete, ali i mi ulazimo spremni i motivisani”, kaže Minić.

Pobjeda bi Crnoj Gori osigurala prvo mjesto u grupi, ali ni poraz ne bi mnogo umanjio šanse, jer bi trijumf u Luksemburgu u posljednjem kolu najvjerovatnije bio dovoljan da kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih selekcija u sedam kvalifikacionih grupa dođe do Evropskog prvenstva.

"Očekuje nas teška i sigurno uzbudljiva utakmica. Ekipa Portugala igra na svom terenu i sigurno će nam biti teško, ali svi smo orni i spremni za veliku borbu. Nadam se dobrom ishodu po nas”, ističe srednji bloker Luka Babić.

Utakmica Portugal - Crna Gora igra se u srijedu od 22 sata (TV Arenasport 2).