Crna Gora bez šansi u Portugalu, otpor prestao nakon prvog seta: "Crveni" moraju okolnim putem do EP

Crna Gora za tri dana gostuje Luksemburgu, favorit je, a ako opravda tu ulogu naći će se među pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam grupa i treći put zaredom igrati na šampionatu Starog kontinenta

14792 pregleda 8 komentar(a)
Sa meča Crna Gora - Portugal u Kolašinu, Foto: odbojka.me
Sa meča Crna Gora - Portugal u Kolašinu, Foto: odbojka.me

Odbojkaši Crne Gore moraće, ipak, okolnim putem do Evropskog prvenstva - u duelu za prvo mjesto u grupi D, koje donosi direktan plasman u završnicu, poraženi su od Portugala u gostima 3:0 (27:25, 25:15, 25:12).

Portugalci su u Santo Tirsu, predgrađu Porta, revanširali za poraz u Kolašinu (3:2) i preuzeli lidersku poziciju, na kojoj će, bez sumnje, i ostati, jer u posljednjem meču kvalifikacija igraju sa totalnim autsajderom Islandom.

Crna Gora za tri dana gostuje Luksemburgu, favorit je, a ako opravda tu ulogu naći će se među pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam grupa i treći put zaredom igrati na šampionatu Starog kontinenta.

"Crveni" su šansu da drugi put iznenade selekciju Portugala propustili u prvom setu, koji je bio dramatičan i u kome su imali dvije set lopte. Na kraju je domaćin stigao do 27. poena i poveo 1:0.

Tako izgubljen set potpuno je poremetio momke Ivana Joksimovića, koji su drugi dio igre izgubili bez borbe, dvocifrenom razlikom.

Slab otpor su pružili i u trećem, domaćin je u svim elementima nadigrao crnogorski tim i proslavio plasman na Eurovolley 2023.

Bonus video: