Šansa koja se ne smije ispustiti: Crna Gora u Luksemburgu za plasman na EP

Pred početak kvalifikacija, ovo je bio i idealni scenario, da posljednji duel donosi željeni cilj, jer je bilo jasno da je Portugal favorit grupe

13311 pregleda 0 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Crnogorski odbojkaši imaju šansu koja se ne propušta - ako u subotu od 19 sati pobijede Luksemburg u gostima, izboriće plasman na Evropsko prvenstvo.

Pred početak kvalifikacija, ovo je bio i idealni scenario, da posljednji duel donosi željeni cilj, jer je bilo jasno da je Portugal favorit grupe.

Ispostavilo se da je pobjeda nad Portugalcima (3:2) u Kolašinu i bod iz tog susreta bio dovoljan, pod uslovom da se uspješno okonča i posljednji zadatak, protiv selekcije koju su "crveni" bez najmanjeg problema pobijedili kod kuće sa 3:0.

“Igramo protiv ekipe s kojom smo u prvom dijelu dosta lako izašli na kraj, ali definitivno u subotu neće biti laka utakmica zbog toga jer Luksemburg igra kući, jer će im nastupiti prvi tehničar koji nije bio u Kolašinu, a i na mjestu primača je takođe novi igrač. Sigurno da oni imaju ambiciju da završe ove kvalifikacije dobrom igrom. Apsolutno smo spremni, apsolutno smo orni da sjutra bude naša najbolja utakmica u ovim kvalifikacijama”, kaže selektor Ivan Joksimović.

Crna Gora je favorit, u oba meča sa Islandom, te u duelu sa Luksemburgom pokazala je ozbiljnost i veći kvalitet od tih rivala. Opreznost pred posljednji duel u grupi mora da bude maksimalna, jer ulog je ogroman…

“Ostalo je da na posljednjoj utakmici pokažemo jesmo li kadri da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Mislili smo da ćemo u Portugalu ranije riješiti to pitanje i da ćemo relaksiranije ući u ovaj meč, ali ponestalo nam je snage poslije tog prvog seta, a i duga putovanja su učinila svoje. Međutim, ovdje smo stigli dva dana ranije, imamo vremena za odmor, imamo vremena i za trening, da se spremimo maksimalno, da se fokusiramo i nadam se ostvarimo isti rezultat kao u Kolašinu i plasiramo se na Evropsko prvenstvo treći put zaredom”, kaže Nikola Lakčević, libero reprezentacije.

Propozicijama kvalifikacija bilo je predviđeno, da uz prvoplasirane reprezentacije u grupama, u završnicu idu i pet najboljih drugoplasiranih selekcija. Kako je, međutim, domaćinstvo jedne grupe EP preseljeno iz Ukrajine u Izrael, a Ukrajina već ima obezbijeđen nastup, i sa Izrael je izborio prolaz, pa četuru četiri drugoplasirane ekipe idu na EuroVolley 2023.

To ništa ne mijenja - pobjeda u Luksemburgu koja donosi treći uzastopni plasman u elitu...

Bonus video: