Odbojkašice Crne Gore kreću u avanturu i vjeruju u uspjeh: Ključni meč je već na startu

Crna Gora u nedjelju od 17.30 časova dočekuje Finsku, u Pljevljima, gdje je i obavila kompletne pripreme.

11894 pregleda 1 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG

I dok su odbojkaši na korak od trećeg plasmana na Evropsko prvenstvo (večeras u 19 sati igraju meč odluke sa Luksemburgom), crnogorske odbojkašice u nedjelju počinju borbu za premijerni nastup na velikom takmičenju.

Crna Gora u nedjelju od 17.30 časova dočekuje Finsku, u Pljevljima, gdje je i obavila kompletne pripreme.

Iako je u pitanju start kvalifikacija, biće to meč koji umnogome može da odredi rasplet u grupi B u kojoj su još veliki favorit Češka, te autsajder Island.

“Kad prođemo kroz analizu nekog našeg rada, zaista mogu da budem zadovoljan i ponosan kako su to cure sve prihvatile i iznijele, ipak smo bili novi, ipak sam ja došao tek 20 dana prije priprema. Sve je ličilo na neku avanturu, ali mislim da sad ta avantura ima neki svoj smisao. Uspjeli smo da složimo ekipu, uspjeli smo da pobijedimo sve prepreke koje su nas pratile, prvenstveno mislim na neke povrede koje su nas pratile kroz pripreme. Sad smo vrlo blizu maksimuma forme, što se osjetilo kroz protekle treninge", kaže selektor Milorad Krunić i naglašava važnost utakmice sa Finskom.

"Loše je to što je prva i odmah na početku toliko važna, ali moj cilj je da naša najbolja utakmica i naša najbolja partija bude u posljednjem kolu u Finskoj. Ako bismo uspjeli u kontinuitetu da odigramo šest utakmica onako kako smo trenirali i kako smo se pripremali, ne misleći samo na ovu, mislim da bismo sigurno bili blizu uspjeha i rezultata“.

Reprezentacija je znatno podmlađena, a veliki peh je povreda Nikolete Perović, jedne od najiskusnijih igračica.

“Kvalifikacioni turnir ćemo početi bez Nikolete Perović, koja je jedna od udarnih igala naše reprezentacije, ali sam sigurna da će Dijana Vuković moći da nadomjesti taj nedostatak. Iskoristila bih priliku da pozovem navijače da dođu u što većem broju kako bi nas podržali, jer su nam zaista potrebni zbog toga što je riječ o jednoj jako mladoj reprezentaciji”, kazala je kapitenka Crne Gore Tatjana Bokan.

Finska je u prošlom ciklusu bila bolja od Crne Gore u borbi za drugo mjesto u grupi, motiv za revanšom je prisutan.

“Mislim da se vidi veliki napredak od početka pa do danas. Imamo veoma mladu ekipu i smatram da je to motiv više da se borimo i da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo. U nedjelju nas očekuje utakmica protiv Finske, za koju mislim da je i ključna u ovim kvalifikacijama. Dosta smo pripremali taj meč i ako ispoštujemo dogovor, nadam se da ćemo ih pobijediti”, kaže Dušanka Petrović, koja će igrati pred svojom publikom u gradu u kojem je rođena.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz šest grupa.

Bonus video: