Joksimović: Moramo da budemo ponosni, pogotovo ako imamo na umu u kakvom smo ambijentu sve počeli

„Veliku zahvalnost i respekt bih udijelio starijim igračima, koji su imali strpljenja i dali smjernice mlađima kako da rade, a oni su to slijedili na pravi način i pretvorili smo se u homogenu grupu, koja je znala svoj cilj”, rekao je Ivan Joksimović

18266 pregleda 5 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Ivan Joksimović je neočekivano drugi put postao selektor odbojkaša Crne Gore, nakon što je Joško Milenkoski naprasno odustao od posla.

Ispostavilo se da je to bila sjajna stvar, jer je 48-godišnji Podgoričanin našao način da izvuče maksimum iz ekipe, pogotovo od „senatora” Marka Bojića i kapitena Aleksandra Minića.

„Crveni” su u Luksemburgu slavili 3:1 i kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz sedam grupa izborili treće uzastopno učešće na evropskim prvenstvima.

„Velika i teška pobjeda, ali i zaslužena, koja nas je odvela na Evropsko prvenstvo. Predvidjeli smo da neće biti lako, jer je ekipa Luksemburga dugo zajedno, ali smo bili spremni na apsolutno sve zahtjeve i upisali jako bitnu pobjedu”, naglasio je Joksimović.

Povezani članci

20. Avgust 2022.

Odbojkaši Crne Gore treći put na prvenstvima Evrope

Selektor nije mogao da računa na kapitena Vojina Ćaćića, kao i Marka Vukašinovića i Ivana Ječmenicu, dok se dugogodišnji prvi korektor Miloš Ćulafić oprostio od reprezentacije.

„Moramo da budemo ponosni na rezultat, pogotovo ako imamo na umu u kakvom smo ambijentu sve počeli. Veliku zahvalnost i respekt bih udijelio starijim igračima, koji su imali strpljenja i dali smjernice mlađima kako da rade, a oni su to slijedili na pravi način i pretvorili smo se u homogenu grupu, koja je znala svoj cilj”.

Joksimović se zahvalio igračima, saradnicima u stručnom štabu, ali i Savezu.

„Savez nam je od prvog dana davao nesebičnu podršku, imali smo uslove kao najbolje reprezentacije u Evropi. Svi bi trebalo da budemo ponosni na ovo što smo uradili, ovo je zajednički rezultat”, poručio je Joksimović.

Bonus video: