Čestitke zvaničnika Mariji Vuković na istorijskom uspjehu

Marija Vuković u Minhenu ostvarila najveći uspjeh u istoriji crnogorske atletike

12849 pregleda 30 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: Reuters
Marija Vuković, Foto: Reuters

Marija Vuković je osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu večeras ostvarila najveći uspjeh u istoriji crnogorske atletike. Čestitke su ubrzo stigle i od najviših državnih zvaničnika.

Predsjednik Milo Đukanović kazao je kako je siguran da su pred njom nove visine, medalje i rekordi.

"Bravo Marija! Čestitke za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prevenstvu, najveći uspjeh crnogorske atletike do sada. Crna Gora se ponosi tobom. Siguran sam da su pred tobom nove visine, medalje i rekordi", napisao je on na Tviteru.

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da se radi o nevjerovatnom uspjehu za Mariju Vuković, našu atletiku i crnogorski sport.

"Srebro zlatnog sjaja na EP. Ljestvica je visoko podignuta. Čestitam na najvećem ikad uspjehu za našu atletiku. Idemo dalje", napisao je Abazović na Fejsbuku.

Čestitku je uputila i predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

"Još jednom ste osvjetlali obraz i pokazali da ste istinska heroina našeg sporta. Svi građani osjećaju ogroman ponos zbog Vaših velikih uspjeha, a posebno zbog večerašnjeg koji predstavlja najveći uspjeh crnogorske atletike. Sigurna sam da će država nastaviti da Vam pruža potrebnu podršku kako biste dosegli još veće visine i nastavili da nam pružate radost i ubuduće", navela je ona na Tviteru.

Bonus video: