Simonović i Lalošević čestitali Mariji Vuković

Marija Vuković večeras na Evropskom prvenstvu u Mihenu osvojila srebrnu medalju u skoku uvis

5727 pregleda 4 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: Reuters
Marija Vuković, Foto: Reuters

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović i ministar sporta i mladih u Vladi u tehničkom mandatu Vasilije Lalošević čestitali su Mariji Vuković osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Marija Vuković je večeras u Mihenu preskočila 195 centimetara i samo zbog većeg broja pokušaja na toj visini bila iza zlatne Ukrajinke Jaroslave Mahučih.

"Fantastičan rezultat naše najbolje sportistkinje! Srebrna medalja sa Evropskog prvenstva u kraljici sportova po prvi put, zahvaljujući Mariji Vuković, dolazi u Crnu Goru. Vjerovali smo u Mariju i vjerujemo da će nas još mnogo puta obradovati ova divna djevojka i veliki sportski adut na OI u Parizu. Čestitke Mariji, njenom stručnom timu i Atletskom savezu", poručio je Simonović.

Marija je jedna od osam sportista za koje je COK obezbijedio olimpijske stipendije, preko Fonda Olimpijske solidarnosti, za period do kraja Olimpijskih igara u Parizu. Ove godine osvojila je i zlato na Mediteranskim igrama u Alžiru i napravila sjajne rezultate na dvoranskim prvenstvima u skoku uvis.

"Još jedna u nizu Marijinih pobjeda za našu Crnu Goru, sada istorijska, na ponos svih nas! Tvoje srebro sija kao zlato! Večeras smo svi bili uz tebe. Hvala ti na dostojanstvenom predstavljanju", kazao je Lalošević ovim povodom.

Bonus video: