Kunčer oduvao konkurenciju u Slovačkoj

Filip Kunčer, sino proslavljenog crnogorskog automobiliste Franja Kunčera, zablistao na stazi Slovakiaring i od drugoplasiranog Marka Marića bio brži čak 36,605 sekundi

5799 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Crnogorski vozač Filip Kunčer fenomenalnom vožnjom na drugoj trci u svom „pežou 106”, klase N do 1.400 kubika, po jakoj kiši bio je najbolji u konkurenciji 34 vozača u diviziji do 1.600 kubika, na takmičenju Centralno-evropske zone (CEZ) u Slovačkoj.

Sin legende crnogorskog automobilizma, Franja Kunčera, imao je najbolje ukupno vrijeme (14:06,666) i najbrži krug (2:53,815).

Zanimljivo, od drugoplasiranog Srbina Marka Marića bio je brži čak 36,605 sekundi!

Na prvoj trci, morao se zadovoljiti 2. pozicijom u svojoj klasi zbog peha sa kočnicama, ali je ukupno bio prvi na takmičenju u CEZ i nacionalnim šampionatima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Poljske i Mađarske na poznatoj pisti Slovakiaring.

„Veoma sam srećan, jer sam po teškim uslovima za vožnju sa 4. pozicije u diviziji već nakon prvog kruga izbio na 1. mjesto i zadržao vođstvo do kraja. Konačno jedan pravi trkački vikend iza mene sa osvojena dva pehara. Žao mi je što na prvoj trci nisam bio u mogućnosti da u potpunosti pratim prvoplasiranog Marića, jer sam već nakon trećeg kruga imao ozbiljan kvar sa kočnicama i uspio taktički da odvezem do kraja i zadržim drugu poziciju”, rekao je Kunčer.

Pred njim je još i takmičenje u Srbiji.

„Do kraja sezone ostaje mi trka na stazi Navak nadomak Beograda, gdje ću se prvi put takmičiti. Nadam se da ću se uspješno boriti za svoju prvu šampionsku titulu na kružnim stazama”, poručio je crnogorski as.

Bonus video: