Fjuri: Tražim 500 miliona dolara za Usika, ja sam legenda, a on je stranac kome niko ne može da izgovori ime

Veliki Irac bio je aktuelan minulih dana kada je prvo objavio da se vraća iz penzije, pa da se predomislio, što je, očito, bio i dio plana da ostane u fokusu čekajući ishod meča Oleksandar Usik - Entoni Džošua

16069 pregleda 13 komentar(a)
Usik nakon meča sa Džošuom, Foto: Reuters
Usik nakon meča sa Džošuom, Foto: Reuters

Osim što je bokserska, Tajson Fjuri je i medijska atrakcija.

Veliki Irac bio je aktuelan minulih dana kada je prvo objavio da se vraća iz penzije, pa da se predomislio, što je, očito, bio i dio plana da ostane u fokusu čekajući ishod meča Oleksandar Usik - Entoni Džošua.

Nakon što je Usik i drugi put pobijedio Britanca i jasno poručio da mu još samo motiv predstavlja duel sa Fjurijem.

Fjuri se oglasio odmah nakon borbe u Saudijskoj Arabiji, u svom stilu prokomentarisao da bi i Usika i Džošuu počistio u ringu, a danas je u razgovoru za britanski radio "TalkSport" rekao da bi prihvatio borbu za novac kakav do sada nije viđen u svijetu boksa, a i sporta uopšte.

"Bila bi to borba isključivo zbog novca. Ja sam u srećnoj penziji, imam novca dovoljno, ali ako želite borbu to mora da bude najveća ponuda u istoriji svijeta. Flojd Mejveder je dobio 400 miliona dolara za Manija Pakjaa, ja tražim 500 miliona dolara za Usika. Hoćete li najveći meč na svijetu - izvolite, platite me", kazao je Fjuri.

"On ne treba meni, ja trebam njemu. Ja sam legenda, a on je stranac kome niko ne može da izgovori ni ime", kazao je Irac.

Jedan od najpoznatijih prometora Frenk Voren rekao je da je dvoboj protiv Fjurija "jedina borba" koju Usik želi.

"Biće izazovno zadovoljiti finansijske apetite obojice boksera. Iznos mora da bude mnogo veći nego za drugu borbu Usika i Džošze, jer su u igri svi pojasevi. Ovo je jedinstvena situacija, jer se radi o dvojici neporaženih boksera, što je neobično", rekao je Voren.

Ako borba bude dogovorena, svijet će dobiti prvog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u sve četiri najcjenjenije organizacije (WBA, WBC, IBF, WBO) otkako je to bio Britanac Lenoks Luis u razdoblju od 1999. do 2000. te sedmog u svim kategorijama od 2008. godine, otkako je započela "era četiri pojasa" uzdizanjem WBO do organizacije najvišeg nivoa.