Džejkobs neće dobiti specijalnu pozivnicu za finale Dijamantske lige

Džejkobs je ranije rekao da je zatražio poziv za finale Dijamantske lige, koje se održava 8. septembra

2965 pregleda 0 komentar(a)
Džejkobs, Foto: Reuters
Džejkobs, Foto: Reuters

Organizatori finala atletske Dijamantske lige u Cirihu saopštili su danas da aktuelni olimpijski i evropski prvak na 100 metara Marsel Džejkobs neće dobiti pozivnicu za učešće na tom takmičenju.

Džejkobs je ranije rekao da je zatražio poziv za finale Dijamantske lige, koje se održava 8. septembra, kako bi se takmičio protiv najboljih američkih sprintera.

Italijan je ove godine nekoliko puta bio povrijeđen, pa nije učestvovao ni na jednoj od šest trka na 100 metara u Dijamantskoj ligi, što ga je spriječilo da osvoji bodove i da se kvalifikuje za finale u Cirihu.

"Ne postoji drugi način da se dođe, niko ne može biti pozvan, a da nije kvalifikovan, osim nekoliko domaćih atletičara", precizirao je mejlom AFP-u kodirektor manifestacije Andreas Hediger.

Organizatori navode da bi isti slučaj bio i sa Norvežaninom Karstenom Varholmom (olimpijski i evropski šampion i svjetski rekorder na 400 metara s preponama), da je htio da se takmiči u trci na 400 metara.

Poput Džejkobsa, Varholm je u junu doživio povredu butnog mišića, a učestvovao je samo na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Pobjedniku finala u svakoj atletskoj disciplini dodjeljuje se pehar i iznos od 30.000 dolara.

Bonus video: