Rikardo napušta Meklaren na kraju sezone

Rikardo je trenutno, prije trke za Veliku nagradu Belgije u nedjelju, na 12. mjestu u generalnom plasmanu

6351 pregleda 0 komentar(a)
Rikardo, Foto: Reuters
Rikardo, Foto: Reuters

Australijski vozač Danijel Rikardo napustiće Meklaren na kraju ove sezone, saopštio je danas taj tim Formule 1.

Rikardo je imao ugovor sa Meklarenom do 2023. godine, ali je danas potvrđeno da su dvije strane postigle dogovor da će on napustiti tim na kraju sezone 2022.

"Ovo će biti moja posljednja sezona sa Meklarenom. Očigledno je da smo uložili mnogo truda sa obje strane, ali jednostavno nije funkcionisalo kako smo željeli, pa je tim odlučio da napravi promjenu za sljedeću sezonu", naveo je Rikardo.

On je u Meklaren stigao početkom 2021, ali nije uspio da se nametne. Osim pobjede na Velikoj nagradi Italije 2021, ovaj 33-godišnji Australijanac je uglavnom u sjenci svog klupskog kolege Landa Norisa.

Rikardo je trenutno, prije trke za Veliku nagradu Belgije u nedjelju, na 12. mjestu u generalnom plasmanu, dok je Noris sedmi.

Meklaren je naveo da će ime drugog vozača za narednu sezonu biti objavljeno u "dogledno vrijeme".

To mjesto bi moglo da pripadne drugom Australijancu Oskaru Pjastriju, koji je bio u središtu "ljetnje sapunice" u Formuli 1.

Početkom avgusta, Alpin je najavio da će taj 21-godišnji vozač naredne sezone u tom timu zamijeniti Fernanada Alonsa koji odlazi u Aston Martin. Međutim, vrlo brzo poslije te objave, Pjastri je to demantovao, tvrdeći da nije potpisao za Alpin.

Po navodima specijalizovane štampe, Pjastri je potpisao za Meklaren. Ako se to potvrdi, Rikardo bi mogao da dobije priliku da ostane u Formuli 1 u Alpinu. Rikardo je već vozio 2019. i 2020. godine za taj tim, koji se tada zvao Reno.

Bonus video: