Šest crnogorskih reprezentativaca dokazuje potencijal u Sarajevu na najvećoj smotri

Na Svjetskom kadetskom prvenstvu u džudu u Sarajevu će se nadmetati šest crnogorskih reprezentativaca, po tri u muškoj i konkurenciji kadetkinja

2350 pregleda 1 komentar(a)
Ekipa naših džudista u Sarajevu, Foto: DŽSCG
Ekipa naših džudista u Sarajevu, Foto: DŽSCG

Na Svjetskom kadetskom prvenstvu u džudu u Sarajevu će se nadmetati šest crnogorskih reprezentativaca, po tri u muškoj i konkurenciji kadetkinja.

U dvorani "Arena Hills" na Ilidži takmičiće se 484 takmičara iz 60 zemlja i sa pet kontinenata.

U muškoj konkurenciji nastupiće: Mihailo Senić (do 66 kg), Stevan Nikčević (do 73 kg) i Pavle Bulatović (do 90 kg).

U konkurenciji kadetkinja boriće se: Milana Stevanović (do 48 kg), Andrijana Šutović (do 52 kg) i Mia Božinović (do 57kg).

Već sjutra će prvi predstavnici Crne Gore na tatami - Mihalio Senić za protivnika ima Batsuri Bat Erdena iz Mongolije, a Milana Stevanović za prolaz u drugo kolo mora da savlada Japanku Mijaki Kano.

Andrijana Šutović će se u prvom kolu sastati sa predstavnicom Mongolije Terbiš Ariunzajom.

U petak 26. avgusta na programu su kategorije do 57 kg, u kojoj će nastupiti Mia Božinović, koja čeka pobjednicu iz meča Tunižanke Romdani i Bosanke Hebib (BIH), kao i kategorija do 73 kg za muškarce u kojoj će nastupiti Stevan Nikčević.

U prvom kolu Nikčević se bori sa Dimitrijem Savićem, iz Bosne i Hercegovine.

Posljednjeg takmičarskog dana u pojedinačnoj konkurenciji, u subotu (27.08), Pavle Bulatović će se nadmetati protiv Kartsaousidisa sa Kipra u prvom kolu.

Ekipu na ovom prvenstvu će pratiti član Stručno trenerske komisije Džudo saveza Crne Gore, Goran Dobrović, kojem će pomagati Ivana Milović.

Bonus video: