Ispit za odbojkašice u Češkoj, Krunić: Moramo da budemo hrabri i da napadnemo

Crna Gora u subotu od 18 sati gostuje Češkoj

3211 pregleda 0 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Rasterećene rezultatskog imperativa protiv najjače reprezentacija u grupi B, ali riješene da daju sve od sebe kako bi pokušale napravile iznenađenje, odbojkašice Crne Gore otputovale su za Češku, gdje će u subotu od 18 časova igrati treći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pobjeda protiv Islanda u prošlom kolu vratila je dobro raspoloženje i samopouzdanje, nakon poraza od Finske, a duel sa Čehinjama biće prilika da se vidi koji je domet Crne Gore u sudaru sa ekipom koja ima dvije pobjede u prva dva susreta.

“Pripremamo se, pokušaćemo da u toj utakmici budemo što konkretniji, što koncentrisaniji. Mislim da nemamo šta puno da izgubimo, moramo napasti da ne bismo bili napadnuti. Moramo biti hrabri i svjesni da će nam jedna pobjeda iz utakmica sa Češkom i Finskom donijeti dosta dobrog, ubaciti nas u velike mogućnosti za plasman na Evropsko prvenstvo. Analizirali smo Češku, to je jako dobra reprezentacija, što je pokazala i rezultatom u Finskoj, gdje je dobila 3:0. Ali, ne bismo putovali i spremali se da mislimo da se predamo. Moramo da napadnemo, moramo biti hrabri i nadamo se dobrom rezultatu”, pred put za Češku rekao je selektor Crne Gore Milorad Krunić.

“Nakon ubjedljive pobjede nad Islandom, očekuje nas teška utakmica protiv favorita grupe u Češkoj. Ja se nadam da će djevojke dati sve od sebe i nadamo se pozitivnom ishodu kako bismo igrale rasterećenije pred našom publikom”, kazala je Nevena Vukčević, primač servisa naše reprezentacije.

Crna Gora ima izuzetno mladu ekipu od koje se najbolje partije očekuju narednih godina, pa utakmice protiv jakih protivnika, kao što je Češka, dobro dođu za sticanje iskustva i rutine, te podizanje individualnih kvaliteta na veći nivo.

“Ostvarile smo jako bitno pobjedu protiv Islanda, osvojile veoma važna tri boda. Sada idemo motivisanije u Češku i nadamo se da ćemo uspjeti i tamo da iznenadimo”, ističe Tijana Tvrdišić, jedna od dvije izuzetno mlade tehničarke.

Bonus video: