Ferstapen: Nestvaran vikend; Peres: Maks kao da je sa druge planete

Vozač Red Bula Maks Ferstapen slavio na Velikoj nagradi Belgije

3544 pregleda 0 komentar(a)
Ferstapen, Foto: Reuters
Ferstapen, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da je trkački vikend u Belgiji bio nestvaran, kao i da će njegov tim nastaviti vrijedno da radi za nove pobjede.

"Bio je to vikend koji nisam mogao da zamislim, ali želimo još takvih i nastavićemo vrijedno da radimo", rekao je Ferstapen, prenio je BBC.

Holanđanin je u Belgiji slavio nakon što je trku krenuo sa 14. mjesta, jer je kažnjen zbog promjene motora.

Ferstapen je dodao da je u prvom krugu glavno bilo da izbjegne incidente.

"Toliko stvari se dešavalo preda mnom, birao sam prava mjesta da izbjegnem vozače, pazio na gume i tako smo išli naprijed", rekao je vozač, koji je od 18. kruga preuzeo vođstvo i dikitrao tempo trke.

Njegov timski kolega Serhio Peres završio je na drugom mjestu, a poslije trke je istakao da se nadao boljem rezultatu.

"Maks je letio, kao da je sa druge planete, bio je nedodirljiv, ali to je odličan rezulat za tim i to je važno", rekao je Peres.

Na posljednje mjesto pobjedničkog podijuma popeo se Karlos Sains iz Ferarija, koji je rekao da je ekipa imala dobar start, da bi potom uslijedili problemi.

"Nažalost nismo mogli jače da se borimo i gledali smo da 'preživimo'. Moramo da vidimo zašto nismo bili konkurentni", rekao je Sains.

U generalnom plasmanu poslije 14 trka vodi Ferstapen sa 284 boda, Peres je preuzeo drugo mJesto sa 191 bodom, dok je treći Lekler sa pet bodova manje.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Holandije za sedam dana.

Bonus video: