Besplatna EYCA kartica za učenike koji upišu prvi razred srednje škole

Ugovor o saradnji su potpisali ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, ministar Miomir Vojinović i Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju

3411 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

U Ministarstvu sporta i mladih, danas je potpisan Ugovor o saradnji između Ministarstva sporta i mladih, Ministarstva prosvjete i NVO Centar za omladinsku edukaciju, u cilju daljeg jačanja projekta Evropske omladinske kartice (EYCA) i njegove vidljivosti među srednjoškolcima u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva sporta i mladih je saopšteno da će navedeno partnerstvo pružiti priliku svim upisanim srednjoškolcima u I razredu 2022/2023. godine da dobiju besplatnu benefit EYCA karticu sa periodom važenja od 4 (četiri godine), koja će im omogućiti veliki broj popusta i povoljnosti u našoj zemlji i širom Evrope.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je međunarodni društveno odgovorni program koji mladim ljudima (13-29) u Crnoj Gori olakšava ulazak u svijet informacija, mobilnosti, neformalne edukacije i umrežavanja, ali i mogućnosti socijalne inkluzije mladih kroz aspekt velikog broja povlastica koje kartica nudi - više od 270 popusta u Crnoj Gori i preko 70 000 benefita u Evropi.

Vasilije Lalošević
foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ugovor o saradnji su potpisali ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, ministar Miomir Vojinović i Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju.

"Ponosni smo na dosadašnje rezultate u Crnoj Gori i Evropi i rad koji je ostvaren u okviru projekta. Veliki broj dogovorenih partnerstava, uvezanost za akademskom zajednicom, lokalnim samoupravama, domaćim i međunarodnim organizacija pruža jasnu sliku koliko je EYCA kartica prepoznata na svim nivoima. Posebno smo srećni zbog činjenice da će EYCA zajednica na osnovu ove saradnje, brojati više od 35.000 korisnika širom Crne Gore", kazali su potpisnici Ugovora.

Ministarstvo sporta i mladih i Vlada Crne Gore od 2018. godine pružaju snažnu podršku implementaciji ovog međunarodnog projekta, koji u Crnoj Gori realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju iz Podgorice.

Bonus video: