Usik: Hoću Fjurija naredne godine; Fjuri: Uništiću te bilo kad

Ukrajinac je imao traumatičnu godinu, bio je učesnik rata u svojoj zemlji, prije nego što je izašao iz zemlje i ušao pripreme za drugi meč sa Džošuom, u kome je odbranio titule u WBA, WBO i IBF federaciji

10875 pregleda 6 komentar(a)
Usik i Fjuri, Foto: Printscreen
Usik i Fjuri, Foto: Printscreen

Do velikog boks meča za ujedinjenje svih pojaseva u teškoj kategoriji između Oleksandra Usika i Tajsona Fjurija sigurno neće doći ove godine, jer je Ukrajinac kazao danas da ima povrede koje mu ne dozvoljavaju da se spremi za još jednu borbu u 2022.

Promoteri su željeli da rezervišu meč za decembar, i to u Saudijskoj Arabiji noć prije finala Svjetskog prvenstva u fudbalu, ali je Usik objasnio da mora da liječi povrede koje je imao i prije revanša sa Entonijem Džošuom.

Ukrajinac je imao traumatičnu godinu, bio je učesnik rata u svojoj zemlji, prije nego što je izašao iz zemlje i ušao pripreme za drugi meč sa Džošuom, u kome je odbranio titule u WBA, WBO i IBF federaciji.

Sada planira da odvoji malo vremena sa svojom porodicom, a zatim da se spremi za napad na WBC pojas koji drži Fjuri, kako bi ušao u istoriju kao prvi neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji u eri sa četiri pojasa.

“Borba protiv Tajsona Fjurija u decembru je nemoguća“, rekao je Usik.

"Prvo, imam stare povrede. Drugo, jednostavno ne želim da boksujem u decembru. Pola godine nisam izlazio iz teretane, hoću da budem sa djecom, porodicom. Boks može malo da sačeka. Sljedeće godine mislim da će se to desiti. Hoću WBC titulu. Kažu – drže je Cigani, nekakav njihov kralj. Ne znam šta Tajson ima u glavi. Svi znaju da je on prilično lud momak. Ja bih zaista volio da se borim sa njim”, kazao je Usik.

Fjuri se povukao u penziju, pa najavio povratak, ali ako bude plaćen onoliko koliko zaslužuje – pola milijarde dolara, te postavio rokove Usiku i promoterima da ugovore “borbu vijeka”.

Nakon što je čuo da Usik ne može da se bori ove godine, sjajni Irac se odmah oglasio u svom stilu:

„Usik – ti si srednja kategorija“, rekao je Fjuri u video snimku na društvenim mrežama.

“Hoćeš WBC. Drže ga Cigani, drži ga kralj i čvrsto ga drži i apsolutno će da te uništi, tebe iz srednje kategoriju. Bićeš razbijen u komadiće. Rekao si da želiš da se boriš sa mnom nakon što si pobijedio bodibildera (Džošuu), prozvao me na televiziji... Sada trčiš, skrivaš se, govoriš da si povrijeđen. Izađi i bori se u decembru, ali nije važno da li je decembar ili april ili avgust sljedeće godine, ishod će biti isti – uništiću te. Ja sam gigant od dva metra, kao kamen sam...”, poručio je Fjuri.

Bonus video: