Glavni grad pokreće turnir "Tenis stoni u tvojoj zoni"

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada uz pomoć STK Spin organizuje i takmičenje u stonom tenisu "PG ping pong – Tenis stoni u tvojoj zoni'', nagradnog fonda 1.000 eura

3214 pregleda 3 komentar(a)
Turnir počinje ankon kompletiranaj 16 učesnika, Foto: STK Spin
Turnir počinje ankon kompletiranaj 16 učesnika, Foto: STK Spin

Nakon uspješnih sportskih manifestacija - Basket u mom kvartu i Trofeja Podgorice u malom fudbalu, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada uz pomoć STK Spin organizuje i takmičenje u stonom tenisu "PG ping pong – Tenis stoni u tvojoj zoni''.

Planirano je osam individualnih kvalifikacionih turnira (po 4 za muškarce i žene), na stolovima instaliranim na otvorenom. Na četiri lokacije su po dva stola za stoni tenis, na svakom kvalifkiacionom turniru nadmetaće se po 16 takmičara i takmičarki, podijeljenih u po četiri grupe. Biće odigrana samo jedna eliminaciona runda, nakon koje će po četiri najbolja takmičara, odnosno takmičarke, izboriti prolaz na završni događaj.

Finalni turnir će biti ekipnog karaktera: po završetku kvalifikacionih takmičenja, organizatori će upriličiti žrijeb, putem kojeg će se formirati osam ekipa sa po četiri člana (dva muškarca i dvije žene).

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe po četiri, takmičiće se "svako protiv svakoga"', a po dvije najbolje će se plasirati u polufinale. Potom će biti održan meč za treće mjesto i veliko finale.

Nagradni fond manifestacije iznosiće 1.000 eura, 500 je namijenjeno ekipi koja osvoji prvo, 300 drugo, a 200 treće mjesto.

Pravo da se prijave za nastup na kvalifikacionim turnirima imaju zainteresovani sa najmanje 16 godina a prijava je na mejl - pingpongpodgorica@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti osnovne podatke a takmičar može igrati samo na jednom kvalifikacionom turniru. Priajkva traje dok sd en popui broj opod 16 učesnika za svaki turnir.

Bonus video: