Rikardo želi da ostane u F1: Ponosan sam na postignuto, ali mislim da imam još nešto da pokažem

Rikardo će na kraju sezone, godinu dana prije isteka ugovora, napustiti Meklaren

2268 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Rikardo, Foto: Shutterstock
Danijel Rikardo, Foto: Shutterstock

Vozač Meklarena Danijel Rikardo rekao je da bi naredne godine bio spreman da preuzme ulogu rezervnog vozača u jednoj od vodećih ekipa Formule 1 i da vjeruje da može da se vrati pobjedama uprkos trenutnim problemima.

Rikardo će na kraju sezone, godinu dana prije isteka ugovora, napustiti Meklaren. Ekipa je raskinula ugovor s njim i dovela rezervnog vozača ekipe Alpin 21-godišnjeg Oskara Pjastrija.

Rikardo želi da ostane u Formuli 1, ali samo ako se pojavi pravi projekat. Takođe, 33-godišnji Australijanac rekao je da bi sljedeće godine mogao da bude rezervni vozač neke od vodećih ekipa, a da se nada da će se godinu dana kasnije vratiti kao stalni vozač neke ekipe.

Upitan o tome da li bi mogao da popuni mjesto u garažama Red Bula, Ferarija ili Mercedesa, on je odgovorio: "Otvorenog sam uma za svaki scenario".

"Mislim da za svaku ekipu imaju opcije za i protiv. Prednost je to što bih imao više slobodnog vremena, pošto su ovih 18 mjeseci bili veliki izazov, pa bi možda bilo dobro imati malo slobodnog vremena. Ali, dobro je ostati aktivan. Zbog toga želim da čujem sve ponude. Čak i kao rezervni vozač, ne želim da budem previše ponosan da kažem da sam previše dobar za to", rekao je Rikardo za Skaj.

"Želim da saslušam sve ponude i vidim šta ima smisla. To bi moglo biti nešto što bi mi više odgovaralo u budućnosti, a sljedeća godina je možda od onih godina u kojima moram da budem strpljiv", dodao je on.

Rikardo je naveo da će sačekati da se završi trka u Italiji, narednog vikenda i da će zatim razmišljati šta dalje.

Za sljedeću sezonu slobodno je pet mjesta - u Alpinu, Alfa Romeu, Hasu i Vilijamsu. Čini se da će u Alpin Pjer Gasli iz Alfa Taurija, koji želi da dovede Koltona Hertu.

"Mogu da odem u različitim pravcima i mislim da ne moram odmah da odlučim. Donijeću odluku koja je najbolja za mene. Ne želim da odustanem od Formule 1. Ako to znači da neću biti tu sljedeće godine, sigurno ću pokušati da pronađem način da se vratim 2024. Trenutno me samo trkanje zanima i razmišljam da sam i dalje vozač Formule 1. Ponosan sam na postignuto, ali mislim da imam još nešto da pokažem, da dam. Ne bih se trkao u nekoj drugoj kategoriji sljedeće godine", rekao je Rikardo.

Bonus video: