Odbojkašice protiv Islanda: Cilj je maksimalna pobjeda

Meč u Kopavagoru počinje sjutra u 20.30

3049 pregleda 0 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Pred ženskom odbojkaškom reprezentacijom Crne Gore su mečevi odluke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - naša selekcija sjutra (20.30) gostuje Islandu, a onda u nedjelju, takođe u gostima, igra sa Finskom.

Ono što su zacrtale prije posljednja dva meča, odbojkašice su i ostvarile - prva su ekipa koja je uzela set favorizovanoj Češkoj, a taj susret poslužio im je i da dodatno poprave formu uoči posljednjih utakmica.

Sada je cilj drugačiji - Crna Gora želi da na Islandu meč riješi u tri seta, kako bi se lakše pripremila za susret sa Finskom.

Ekipa Milorada Krunića na Island je stigla bez libera Melise Cenović, koja zbog povrede nije otputovala sa reprezentacijom

“Stigli smo na Island, gdje nas u srijedu očekuje vrlo važna utakmica u kvalifikacijama. Utakmica u kojoj nema kalkulacija, gdje moramo ići na pobjedu koja nam donosi tri boda i po mogućnost sa sva tri osvojena seta i rezultatom 3:0. Došla je skoro cijela ekipa koja je igrala u Pljevljima protiv Češke, kod kuće je ostala Melisa Cenović, koja, nažalost, zbog povrede nije mogla da bude sa nama. Na toj poziciji ćemo pokušati da nađemo neko dobro rješenje i probaćemo ga već na utakmici na Islandu, da bismo ga što bolje pripremili za utakmicu u Finskoj”, rekao je selektor Krunić.

Utakmica na Islandu igra se u gradiću Kopavoguru, gdje su odbojkaši nedavno zabilježili pobjedu na putu ka Evropskom prvenstvu.

“Stigle smo na Island bez libera Melise Cenović. U srijedu igramo utakmicu protiv Islanda i potrudićemo se da nadomjestimo njeno odsustvo i da napravimo jednu lijepu uvertiru pred utakmicu protiv Finske. Cilj nam je da odigramo kao što smo odigrale u Pljevljima protiv istog protivnika i da slavimo sa maksimalnim rezultatom”, ističe Simona Petranović, primač servisa naše reprezentacije.

Bonus video: