Nikoli Radenoviću bronza, poenima izgubio polufinale od prvaka Rusije

Bokser Budve Nikola Radenović osvojio je bronzanu medalju na međunarodnom turniru “Nikolaj Pavljukov” u Krasnodaru

7262 pregleda 1 komentar(a)
Radenović je do bronze došao nokautom u prvoj rundi četvrfinala, Foto: BK Budva
Radenović je do bronze došao nokautom u prvoj rundi četvrfinala, Foto: BK Budva

Bokser Budve Nikola Radenović osvojio je bronzanu medalju na međunarodnom turniru “Nikolaj Pavljukov” u Rusiji.

On je u uzrastu mladih kategorije do 67 kilograma, nakon efektne pobjede u četvrtfinalu, danas u polufinalu na poena poražen od zvaničnog prvaka Rusije, Karena Solovjova.

Nakon jučerasnje pobjede i današnjeg poraza Nikola je osvojio bronzu na prestižnom turniru boksera iz 19 zemalja.

"Nikola je čvrst, hrabar i borac sa karakterom. Ipak, treba mu da nastavi fanatično da radi, ali i iskustva kako bi bio kadar da se upusti u borbu za pobjedu protiv rivala klase Solovjova", kazao je trener Budve i crnogorski selektor Nikola Ružić

Radenović je ekspresnom pobjedom u četvrtfinalu, prekidom u 1. rundi savladao Kumida Abdelaziza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojom je osigurao medalju.

Sa Radenovićem je u Rusiji bio i trener kluba koji je iz Rusije, Sergej Kudravcjev. On je i trener u selekciji Crne Gore.

"Struični štab smo pojačali trenerima iz Rusije i Ukrajine. Potpisali su na godinu, ali vjeujem i nadam se da će ostati mnogo duže. Rus je fantastičan trener, Ukrajinac ekspert za rad sa mladima. Dobar je tu potez napravljen, jer moramo da podižemo školu i nivo boksa sveukupno. Brojne selekcije drže nivo i stil rada iz prošlosti, a to nema veze sa modernim boksom", objasnio je Ružić.

Crnogorski boks je u ogromnom naletu, Bojana Gojković, Petar Liješević, Petar Marčić..

"Uskoro će u Budvu doći da trenira i Stefan Savković, ogroman potencijal imaju Mirko Šarčeviću iz Bijelog Polja i Tomislav Đinović, a u Budvi imamo nevjerovatno talentovane takmičare od 12 do 14 godina", zaključio je Ružić..

Bonus video: