Kup šampiona sjutra na sedam tatamija u "Morači", takmičiće se preko 1.000 karatista

Tradicionalni međunarodni karate turnir, Kup šampiona, počeće sjutra u 10 sati u SC "Morača"

4980 pregleda 1 komentar(a)
Omladinac se može pohvaliti svjetskim i evropskim medaljma u svim uzrastima, Foto: Boris Pejović
Omladinac se može pohvaliti svjetskim i evropskim medaljma u svim uzrastima, Foto: Boris Pejović

Tradicionalni međunarodni karate turnir, Kup šampiona, biće održan sjutra u dvorani "Morača" i okupiće više od hiljadu takmičara, najavio je organizator, podgorički karate klub Omladinac.

Omldinac je najuspješniji crnogorski klub od sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Saopšteno je da će, osim crnogorskih, učestvovati i klubovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Albanije, Mađarske, Bugarske, Grčke i Kosova.

Najavljeno je i učešće osvajača medalja sa najvećih svjetskih i evropskih takmičenja.

Turnir će okupiti karatiste u svim starosnim kategorijama, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, a takmičenje će biti održano na sedam tatamija.

Kup šampiona je peti turnir koji Omladinac organizuje, nakon što je prvi put bio domaćin 2008. povodom 35 godina postojanja kluba. Najbolje karatiste regiona ugostio je i deset godina kasnije, povodom jubileja - 45 godina postojanja, kao i 2019. i 2021. godine.

Najavljeno je da će klub pobjednik dobiti novčanu nagradu od 500, drugoplasiranom će pripasti 300, a trećeplasiranom u zbiru 200 eura. Biće nagrađeni i najbolji klubovi do 14 godina.

Organizator je saopštio da će karatisti Omladinca nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama, ali da se njihov rezultat, kao domaćinu, neće bodovati za rang listu.

Takmičenje će početi u deset, dok je svečano otvaranje predviđeno za 12 sati.

Bonus video: