U Formuli 1 ništa novo: Ferstapen slavio peti put zaredom

Ferstapen broji dane do titule. Drugi u Monci bio je Šarl Lekler, Džordž Rasel završio na trećem mjestu

3858 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Maks Ferstapen broji dane do odbrane titule - aktuelni šampion Formule 1 slavio je danas u Monci na Velikoj nagradi Italije i upisao petu pobjedu zaredom ove sezone.

Holanđanin je stigao do 11. pobjede ove sezone, a 31. u karijeri. Ferstapen je prvi put u karijeri upisao pet pobjeda zaredom.

Ferstapen na čelu generalnog plasmana sada ima 335 bodova, a prate ga Lekler sa 219 i Peres sa 210.

Red Bul je uoči ove trke pet put ove sezone promijenio komponente motora, pa je kažnjen pomjeranjem startne pozicije Ferstapena za pet mjesta. Ali, to nije smetalo aktuelnom šampionu, koji je krenuo sa sedme pozicije, do četvtog kruga stigao na drugo mjesto, a prvo preuzeo kada je vozač Ferarija Šarl Lekler otišao u boks.

Upravo je Lekler završio na drugom mjestu, dok je posljednje mjesto na podijumu zauzeo vozač Mercedesa Džordž Rasel.

Veliki rezultat napravio je drugi vozač Ferarija Karlos Sains. On je, zbog zamjene mjenjača i komponenti motora, krenuo sa 18. pozicije, a trku je završio na četvrtom mjestu.

Peti je bio vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je, takođe zbog promjene motora, krenuo sa posljednje pozicije, dok je na šestom mjestu bio Serhio Peres (Red Bul). I Peres je prije početka trke bio kažnjen, pa je krenuo sa 13. pozicije.

Lando Noris (Meklaren) završio je na sedmom, Pjer Gasli (Alfa Turi) na osmom, Nik de Vris (Vilijams) na devetom, a Gvanju Džou (Alfa Romeo) na desetom mjestu.

Šampionat se nastavlja drugog oktobra kada je na programu Velika nagrada Singapura.

Bonus video: