Triatlon reprezentacija Crne Gore učestvovala na Balkanskom prvenstvu

Crnu Goru su predstavljali Jelena Tomašević iz triatlon kluba Herceg Novi i Lazar Savićević iz triatlon kluba Podgorica

2035 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Triatlon savez Crne Gore
Foto: Triatlon savez Crne Gore

Triatlon reprezentacija Crne Gore prvi put kao punopravni član Evropske triatlon federacije učestvovala je na Balkanskom prvenstvu, koje je juče održano u Zagrebu.

Takmičenje je održano u sprint triatlon distanci - 750 metara plivanje, 20 kilometara biciklizam i 5 kilometara trčanje.

Crnu Goru su predstavljali Jelena Tomašević iz triatlon kluba Herceg Novi u konkurenciji seniorki i Lazar Savićević iz triatlon kluba Podgorica u konkurenciji juniora.

Jelena je osvojila 12. mjesto u konkurenciji najboljih triatlonki Balkana, a 15. mjesto u ukupnom poretku dama sa rezultatom 1.11.33 što je i najbolji rezultat karijere na sprint distanci.

Lazar je odradio trku za 1.06.13, ali mu je u paklenoj konkurenciji to bilo dovoljno za 34. mjesto.

Triatlon
foto: Triatlon savez Crne Gore

Delegaciju u Zagrebu predvodio je predsjednik Saveza Vedran Roćenović koji je bio zadovoljan postignutim.

"Dolazak u Zagreb je bio jako značajan za nas Savez i uopšte razvoj triatlona u Crnoj Gori. Dobili smo priliku da učimo, povežemo se bolje sa zemljama regiona što je konačno rezultiralo i tome da smo dobili organizaciju narednog prvenstva Balkana. Takođe, prezadovoljan smo kako su Jelena i Lazar završili premijerni nastup na zvaničnim takmičenjima, dovoljno je reći da su oboje postigli lične najbolje rezultate karijere na sprint distanci. Jelena je već godinama dominantna na domaćoj sceni i ovo je bila samo još jedna potvrda dobrih nastupa. Kad je Lazar u pitanju, iako još junior sa ovim rezultatom bio na primjer treći i na nacionalnom prvenstvu ove sezone čime je samo još jednom potvrdio da predstavlja budućnost ovog sporta i da su najbolji rezultati tek pred njim", rekao je Roćenović.

Predsjednik Saveza se nada da je sve ovo samo zamajac za dalji razvoj sporta i da će triatlonci na narednim takmičenjima postizati još bolje rezultate, "pogotovo što sada imamo i priliku da obučavamo i stručni trenerski kadar na zvaničnim obukama Evropske federacije, sto je osnova za rad sa mladima."

Bonus video: