Formula 1: Albon doživio komplikacije nakon operacije slijepog crijeva

Albon je hospitalizovan u subotu pred trku za Veliku nagradu Italije i "uspješno je podvrgnut laparoskopskoj operaciji" u bolnici San Đerardo u Monci, naveo je Vilijams u saopštenju

4210 pregleda 0 komentar(a)
Albon, Foto: Shutterstock
Albon, Foto: Shutterstock

Vozač Formule 1 Aleksandar Albon koji je tokom vikenda operisan zbog upale slijepog creva, doživio je postoperativne komplikacije, saopštio je danas njegov tim Vilijams.

Albon je hospitalizovan u subotu pred trku za Veliku nagradu Italije i "uspješno je podvrgnut laparoskopskoj operaciji" u bolnici San Đerardo u Monci, naveo je Vilijams u saopštenju.

"Poslije operacije, Aleks je patio od neočekivanih postoperativnih anestetičkih komplikacija koje su dovele do respiratorne insuficijencije, poznate, ali rijetke komplikacije. Reintubiran je i prebačen na intezivnu negu", dodaje se u saopštenju.

Britanski tim je naveo i da se Albon sada nalazi u dobrom stanju i da se uspješno oporavlja.

"On je odlično napredovao tokom noći i uspio je da bude isključen sa respiratorne pomoći juče ujutru. Drugih komplikacija nije bilo", saopštio je britanski tim.

Povratak Albona na stazu očekuje se do kraja mjeseca, i Vilijams veruje da će biti spreman za Veliku nagradu Singapura, koja je na programu 2. oktobra. U Monci je Albona zamijenio Holanđanin Nik De Fris koji je na svom prvom gran priju završio na devetom mjestu.

Bonus video: