"Bitka za Britaniju": Džošua prihvatio uslove, meč sa Fjurijem 3. decembra

Šampion teške kategorije u verziji WBC Fjuri je prošle sedmice putem društvenih mreža ponudio Džošui 40 odsto zarade od borbe

3834 pregleda 2 komentar(a)
Entoni Džošua, Foto: Shutterstock
Entoni Džošua, Foto: Shutterstock

Britanski bokser Entoni Džošua prihvatio je uslove koje mu je ponudio sunarodnik Tajson Fjuri za borbu koja bi trebalo da bude održana 3. decembra.

Predstavnici Entonija Džošue - Grupa 258MGT, saopštili su danas putem Tvitera da je Fjurijev tim u petak obaviješten o prihvatanju uslova, ali da je dogovoreno da se pregovori zaustave zbog smrti kraljice Elizabete Druge.

"Čekamo odgovor", naveo je tim Džošue, u ime boksera i u ime promoterske kuće Matchroom.

Na to je odgovorio Fjurijev promoter, Frenk Voren: "Ugovor će biti kod vas vrlo brzo".

Bivši svjetski šampion Džošua (32) pretrpio je drugi uzastopni poraz od ukrajinskog asa Oleksandra Usika u borbi za WBA, WBO i IBF titulu, u revanšu u Saudijskoj Arabiji prošlog mjeseca.

Fjuri je, s druge strane, prošlog aprila rekao da se povlači, ali je Irac ovog mjeseca izazvao Džošuu za meč koji se čeka dugo i koji se odavno naziva „Bitka za Britaniju”.

„Entoni Džošua, znam da si upravo izgubio borbu od Usika i da si u ovom trenutku bez pojaseva, i želio bih da ti dam priliku da se boriš sa mnom za titulu u teškoj kategoriji WBC u narednih nekoliko mjeseci", rekao je Fjuri.

Fjuri je prošle sedmice putem društvenih mreža ponudio Džošui 40 odsto zarade od borbe. Džošuin promoter Edi Hern je poslije toga rekao da bi bilo zanimljivo organizovati meč ako je Fjurijeva ponuda ozbiljna.

Bonus video: