U Podgorici početkom oktobra dva velika svjetska turnira za mlade stonotenisere

„Turniri se održavaju pod pokroviteljstvom Svjetske stonoteniske federacije (ITTF). Ova takmičenja predstavljaju svojevrsne „opene” za mlađe kategorije i veliko nam je zadovoljstvo što će STSCG biti domaćin prvog Podgorica opena”, saopštili su iz STSCG

1349 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Foto: Stonoteniski savez Crne Gore

Podgorica će od 2. do 9. oktobra biti epicentar svjetskog stonog tenisa za sve mlađe uzraste.

Stonoteniski savez Crne Gore (STSCG) će u tom periodu biti domaćin prestižnih turnira za mlade - WTT Youth Contender (2 - 4. oktobar) i WTT Youth Star Contender (5 - 9. oktobar), koji će okupiti blizu 300 najboljih mladih igračica i igrača iz čitavog svijeta, kao i njihovih trenera, u svim uzrastima (U11, U13, U15, U17 i U19).

Nagradni fond je 15.000 dolara, turniri će se bodovati za svjetske rang liste, a potvrđeno je učešće najboljih reprezentacija poput Japana, Južne Koreje, Tajvana, SAD, Njemačke, Švedske, Engleske i mnogih drugih.

„Turniri se održavaju pod pokroviteljstvom Svjetske stonoteniske federacije (ITTF). Ova takmičenja predstavljaju svojevrsne „opene” za mlađe kategorije i veliko nam je zadovoljstvo što će STSCG biti domaćin prvog Podgorica opena”, saopštili su iz STSCG.

Crnogorsku reprezentaciju će činiti 18 igračica i igrača, predvođeni selektorima Dijanom Zonjić (djevojčice) i Sašom Dragašem (dječaci).

Oba takmičenja će se održati u sali Sportskog kompleksa „Verde”, u Podgorici, a ulaz će biti besplatan za sve dane takmičenja. Obezbijeđen je i live stream na sajtu i Youtube kanalu WTT, kao i direktni TV prenosi na televizijama MNE sport (Youth Contender) i RTCG 2 (Youth Star Contender).

Live rezultati i izvještaji nakon svakog takmičarskog dana će biti dostupni na sajtovima STSCG i WTT.

„Nakon uspješne organizacije Europe u13 Challenge turnira, pod pokroviteljstvom Evropske stonoteniske federacije, dodjela domaćinstva ova dva turnira iz WTT Youth serije dolazi kao svojevrsna potvrda kvalitetnog rada i povjerenja koje STSCG uživa kod međunarodnih partnera. Nadamo se da ćemo organizacijom Youth Contendedera i Youth Star Contendera opravdati očekivanja i definitivno postaviti Crnu Goru na mapu svjetskog stonog tenisa”, poručili su iz Stonoteniskog saveza Crne Gore.

Bonus video: