Volf: Zadovoljan sam što su poštovana pravila u Monci

Šest krugova prije kraja trke u Italiji bolid je pored staze parkirao Danijel Rikardo iz Meklarena, pa je na stazu izašlo vozilo bezbjednosti, a trka do kraja nije nastavljena

4078 pregleda 0 komentar(a)
Volf, Foto: Shutterstock
Volf, Foto: Shutterstock

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da je zadovoljan što je Međunarodna automobilska federacija (FIA) donijela ispravnu odluku u trci Formule 1 u Monci, nakon kontroverzne posljednje trke prošle sezone.

"Stvarno sam zadovoljan što vidim da postoji direktor trke i kolege koje primjenjuju pravila uprkos pritisku medija i navijača da krše propise", rekao je Volf, prenio je Skaj.

Šest krugova prije kraja trke u Italiji bolid je pored staze parkirao Danijel Rikardo iz Meklarena, pa je na stazu izašlo vozilo bezbjednosti, a trka do kraja nije nastavljena.

U nedjeljnoj trci na stazi Monca pobedu je odnio aktuelni svjetski prvak Maks Ferstapen iz Red Bula, dok su vozači Mercedesa Džordž Rasel i Luis Hamilton zauzeli treće, odnosno peto mjesto.

Prošle sezone u posljednjoj trci u Abu Dabiju trka je poslije izlaska vozila bezbjednosti nastavljena krug prije kraja, a to je omogućilo Ferstapenu da obiđe do tada vodećeg Hamiltona i osvoji prvu titulu u karijeri.

Volf je dodao da su događaji iz Abu Dabija uticali da se FIA sada drži pravila.

"Dakle, barem je Abu Dabi u tom smislu dao snagu za primjenu propisa", rekao je on.

Nakon završetka trke u Monci čuli su se zvižduci sa tribina, a nezadovoljni su zbog kraja trke pod sigurnosnim vozilom bili i direktori Red Bula i Ferarija.

U generalnom plasmanu šest trka prije kraja vodi Ferstapen sa 335 bodova, drugi je Šarl Lekler iz Ferarija sa 219, a treći je Serhio Peres iz Red Bula sa 210 bodova.

Naredna trka vozi se 2. oktobra za Veliku nagradu Singapura.

Bonus video: