Trilogija - četiri godine kasnije: Kanelo i GGG oživljavaju rivalstvo

Biće to njihov treći međusobni duel, u kome će ovoga puta ulog biti četiri pojasa u super-srednjoj kategoriji - WBC, WBA, WBO i IBF, koji su u Kanelovom vlasništvu

5447 pregleda 2 komentar(a)
Sa meča Golovkin - Alvares prije četiri godine, Foto: Reuters
Sa meča Golovkin - Alvares prije četiri godine, Foto: Reuters

Veliko rivalstvo u ringu oživjeće u noći između subote i nedjelje u Las Vegasu gdje će se treći put sastati dva velika šampiona - Meksikanac Saul Kanelo Alvares i Kazahstanac Genadij Golovkin.

Biće to njihov treći međusobni duel, u kome će ovoga puta ulog biti četiri pojasa u super-srednjoj kategoriji - WBC, WBA, WBO i IBF, koji su u Kanelovom vlasništvu.

Golovkin (40) je prihvatio da pređe u veću kategoriju kako bi se ponovo borio sa jedinim bokserom koga nikada nije pobijedio u sjajnoj karijeri.

Najbolji "srednjaš" današnjice, po mnogima i svih vremena, čuveni GGG, prvi put je "dodao" kilograme, čime je pokazao da se nije uplašio izazova.

"Prošle su četiri godine od našeg posljednjeg meča. Kanelo je izabrao drugi put, ja sam ostao na svom. Sada su se poklopile stvari, mislim da je ovo najveći dan za boks, da je ovo poklon svim ljubiteljima boksa. Osjećam se snažnim, spreman sam da idem do kraja", kazao je Golovkin.

Prva dva meča između dva asa donijela su dosta kontroverzi. Prvi u septembru 2017. bodovan je neriješeno, a opšte je mišljenje da je Golovkin zaslužio pobjedu.

Drugi, godinu kasnije okončan je pobjedom Alvaresa, a Golovkin, smatraju mnogi, nije zaslužio da izgubi.

Kazahstanac, kome su to jedini remi i jedini poraz u karijeri (42 pobjede, 37 nokautom) ostao je u srednjoj kategoriji, Kanelo prešao u super-srednju i nastavio da vlada, sve do odluke da se okuša u poluteškoj, u kojoj je naletio na Rusa Dmitrija Bivola, koji mu je u maju nanio drugi poraz (prvi je doživio od Flojda Mejvedera), uz 57 pobjeda i da neriješena meča.

"Znam da neće biti lako, ali ništa u boksu nije lako. Imam odličnog borca i pametnog boksera za rivala. Moj cilj i cilj svih mojih treninga bio je da se spremim da završim borbu prije 12. runde. Čak sam to postavio i kao obavezu i pritisak, a pod pritiskom najbolje reagujem", rekao je Kanelo Alvares.

Bonus video: