Kanelo: Srećan sam, ali moram dobiti i Bivola; GGG: Ja sam i dalje šampion

Kanelu u mislima osveta Dmitriju Bivolu u poluteškoj, GGG bacio rukavicu izazivačima u srednjoj kategoriji

6319 pregleda 3 komentar(a)
Kanelo je udarao i lejvicom, uprkos povredi, Foto: REUTERS
Kanelo je udarao i lejvicom, uprkos povredi, Foto: REUTERS

Nakon dvije sporne, u Las Vegasu jutos sudije su donijele nespornu odluku - Meksikanac Saul Kanelo Alvares bolji je do Kazahtsanca Genadija Golovkina.

Sudar bokserskih titana, ovoga puta u supersrednjoj jer je GGG prihvatio da podigne ljestvicu i doda nekoliko kilograma za veliki boj.

- Golovkin je nevjerovatan borac, hvala ti druže za još jedan spektakl koji smo priredili zalubljenicima boksa. Genadij je opet dokazao da je veliki šampion. ja sam imao problema sa lijevom rukom, moraću i na operaciju ali ja sam borac - kazao je 33 - godišnji Meksikanac nakon što je odbranio naslov apsolutnog vladara supersrednje.

On je presingom i silovitim udarcima uspio da nadvisi sedam godina starijeg rivala.

- Na redu je Dmitrij Bivol! Moram da ga pobijedim jer je to važno za moje boskersko nasljeđe, za moj ponos, porodicu, za Meksiko i armiju mojih navijača".

A Kanelov pokušaj da se domogne titula i u poluteškoj završio je neuspješno protiv velikog momka iz Rusije. U Golovkinu nije imao taj problem, mada...

- Bila je to partija šaha, ili možda basket sa Majklom Džordanom na jednoj a Kobe Brajantom na drugoj strani. Bio je bolji, pokušao sam da od šeste runde promijenim tok meča, odlično sam se osjećao ali... Obojica smo bili sjajno prirpemljeni a dokaz tome je svježina naših lica nakon 12 teških rundi", objasnio je GGG.

On je na listama zaista dobio osmu, kod nekih i posljednje dvije runde. Prvu, šestu i 10. definitivno nije izgubio.

- Svi znaju ko je Kanelo, jedan pogrešan pokret i kraj! Ja ga nisam napravio i bili su to najveći mečevi. Sada je naše rivalstvo završeno, ai ne i moja karijera. ja sam i dalje šampion. Imam tri pojasa u srednjoj i jasan plan, tako da, spremite se dječaci", zaključio je GGG.

Bonus video: