Bastijanini stigao do četvrte pobjede u sezoni

Drugo mjesto je zauzeo Franćesko Banjaja iz Dukatija (0,042 sekunde zaostatka), koji je prekinuo niz od četiri vezane pobjede, a na pobjednički podijum se popeo i Aleš Espargaro iz Aprilije

3798 pregleda 0 komentar(a)
Enea Bastijanin, Foto: Reuters
Enea Bastijanin, Foto: Reuters

Vozač Gresini rejsinga Enea Bastijanini pobjednik je današnje trke za Veliku nagradu Aragona, koja je vožena u okviru Moto GP šampionata.

Italijanski motociklista je tako ostvario četvrtu pobjedu u sezoni, a trku je okončao za 41 minut, 35,462 sekunde.

Drugo mjesto je zauzeo Franćesko Banjaja iz Dukatija (0,042 sekunde zaostatka), koji je prekinuo niz od četiri vezane pobjede, a na pobjednički podijum se popeo i Aleš Espargaro iz Aprilije.

Trku je obilježio pad aktuelnog svjetskog prvaka vozača Jamahe Fabija Kvartarara, koji je u prvom krugu poslkje sudara sa Markom Markesom iz Honde pao sa motora.

Uslkjedio je zatim incident između Markesa i Takakija Nakagamija iz LCR Honde, poslije čega je prvo odustao japanski vozač, a zatim i šestostruki svjetski šampion u "kraljevskoj klasi".

U generalnom plasmanu poslije 15 trka vodi Kvartararo sa 211 bodova, drugi je Banjaja sa 201 bodom, dok je treći Aleš Espargaro sa 194 bodova.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Japana za sedam dana.

Bonus video: