učestvovali na Balkanskom prvenstvu i Balkan openu

Devet medalja za džiu-džicu takmičare Stare Varoši

Crna Gora je osvojila drugo mjesto u ukupnom plasmanu

2673 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Džiu-džicu klub Stara Varoš
Foto: Džiu-džicu klub Stara Varoš

Takmičari džiu-džicu kluba Stara Varoš osvojili su devet medalja (pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu) na Balkanskom prvenstvu i Balkan openu, turniru koji ima status Svjetskog kupa.

Oba turnira na programu su bila prethodna tri dana u Banjaluci, a Crna Gora je osvojila drugo mjesto u ukupnom plasmanu.

Džiu džicu
foto: Džiu-džicu klub Stara Varoš

Zlatne medalje su osvojili: Balša Sinđić, u fighting disciplini i u ne waza disciplini do 42 kilograma, senior Nikola Perović do 94 kilograma, ne waza disciplina, Maksim Bulatović do 30 kilograma u fighting disciplina i Boško Zindović u ne waza disciplini do 50 kilograma.

Balša Sinđić na pobjedničkom postolju
Balša Sinđić na pobjedničkom postoljufoto: Džiu-džicu klub Stara Varoš

Srebrne medalje su osvojili: Aleksa Šaban do 66 kilograma ne waza disciplina, Boško Zindović do 55 kilograma fighting disciplina, Elena Jovanovic do 44 kilograma ne waza disciplina.

Boško Zindović na pobjedničkom postolju
Boško Zindović na pobjedničkom postoljufoto: Džiu-džicu klub Stara Varoš

Bronzani je bio Lazar Mitrović do 30 kilograma fighting diciplina, dok su ovog puta bez medalje ostali Lazar Raičević, Nikola Mitrović i Mihailo Bajčetić.

Nikola Perović
Nikola Perovićfoto: Džiu-džicu klub Stara Varoš

"Pokazali smo da smo u stanju da konstatno dajemo reprezentativce koji prave odlične rezultate u svim uzrastima u obje borbene discipline. Posebno treba istaći duplu zlatnu medalju talentovanog Balše Sinđica, zatim Bulatovića i Zindovića kao i iskusnog seniora Nikole Perovića koji je pokazao totalnu superiornost do 94 kilograma, kojeg, nadamo se, očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu ove godine", izjavili su treneri kluba, braća Jokmanović.