Najboljih 12 ekipa ljeta boriće se za titulu

Završni dan Luštica Bay BVB lige startuje u 16 sati. Nagradni fond turnira je 1.000 eura

3552 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BVB liga
Foto: BVB liga

"Beach Volleyball League" i "Luštica Bay" ispraćaju ljeto četvrtim, završnim turnirom sezone.

Na njemu će se najboljih 12 ekipa na prethodna tri turnira nadmetati sjutra za titulu najuspješnijeg u odbojci na pijesku u Crnoj Gori.

Dosadašnji finalisti, šest ekipa, obezbijedili su direktno mjesto u četvrtfinalu završnice, a još šest tročlanih timova boriće se kroz kvalifikacije za dva mjesta u top 8. Među njima je i sastav "Turista".

"Naša ekipa je stigla do finalnog turnira i veoma smo srećni zbog toga. Za prvo mjesto boriće se još sedam sjajnih ekipa i ko god da pobijedi to će biti zasluženo. Kao i na prošlom turniru, cilj će na biti da se dobro družimo i da uživamo u igri. Igraće se atraktivna, lijepa odbojka i sigurna sam da će i publici biti interesantno", rekla je Kristina Božović, članica "Turista".

BVB liga na Luštici održava se pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Crne Gore drugu godinu zaredom, i privukla je veliku pažnju.

Nakon prošle sezone, koja je imala jedan turnir, u ljeto 2022. godine više od 100 učesnika okupilo se na tri turnira u odbojci na pijesku u biseru Bokokotorskog zaliva. Očekuje se da će četvrti turnir biti poseban i najava još zanimljivijeg narednog ljeta.

"Finale Beach Volleyball League je jedan od bitnih datuma u ljetnjem sportskom kalendaru događaja na Luštici Bay - veliko je zadovoljstvo biti u ulozi domaćina i valorizovati ovaj sport našim lokalnim i internacionalnim mještanima i gostima. "Luštica Bay" ima sjajnu sportsku infrastrukturu i prirodni položaj za sportove na vodi i kopnu, i sport jeste jedan od „načina života“ naše destinacije. Radujemo se da vidimo što više navijača i igrača koji će uživati u ovom finalu'', istakla je Sonja Banićević, supervizorka događaja na "Luštici Bay".

Završni dan Luštica Bay BVB lige startuje u 16 sati.

Nagradni fond turnira je 1.000 eura.

Bonus video: