šahovski savez crne gore

Novi četvorogodišnji mandat Jovanu Miloviću

"Pred Šahovskim savezom su još veći izazovi, a prvenstveno organizacija dva evropska šampionata naredne godine. Nastavljamo sa odgovornim i transparentnim radom, a u fokusu će biti akcija "Šah u škole" koja je krenula sjajno, a gdje tek očekujemo uspjeh i rezultate", rekao je Milović

3361 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Šahovski savez Crne Gore
Foto: Šahovski savez Crne Gore

Dosadašnji predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović dobio je povjerenje Skupštine za novi četvorogodišnji mandat na čelu krovne institucije crnogorskog šaha.

Nakon veoma uspješnog prvog mandata, koji je otpočeo osvajanjem titule prvaka svijeta Predraga Nikača, a koji je okončan istorijskim rezultatom naše reprezentacije na Olimpijadi i osvajanjem titule velemajstora Luke Draškovića, Milović je reizabran sa 17 glasova za i dva uzdržana.

"Pred Šahovskim savezom su još veći izazovi, a prvenstveno organizacija dva evropska šampionata naredne godine. Nastavljamo sa odgovornim i transparentnim radom, a u fokusu će biti akcija "Šah u škole" koja je krenula sjajno, a gdje tek očekujemo uspjeh i rezultate", rekao je Milović i dodao:

"Osnovni zadatak u kratkoročnom periodu biće aktivnosti na vraćanju statusa šaha na mjesto koje mu pripada u smislu kategorizacije šaha kao sporta i rješavanja problema prostorija Saveza", prokomentarisao je Milović svoj reizbor.

Za članove Upravnog odbora u novom mandatu izabrani su: Božidar Bonja Ivanović, Veselin Drašković, Predrag Marković, Aleksandar Radunović, Nenad Radulović, Radomir Uljarević i Veljko Nikolić.

Skupština je održana na Cetinju, gdje je juče počela Prva liga.

Predsjedavao je Željko Obadović, potpredsjednik Skupštine, usljed opravdanog odsustva predsjednika Dragana Popadića.