U ORGANZACIJI KONJIČKIH KLUBOVA BUDUĆNOST I KADINA

„Srce se ima da se daje svima“ - ambasadorka EU pružila punu podršku

Pored učenika Resursnog centra „1. Jun“ iz Podgorice, radionici su prisustvovali učenici osnovne škole „Pavle Rovinski“ iz Podgorice, odnosno đački parlament ove škole

2459 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Konjički klub Budućnost
Foto: Konjički klub Budućnost

U organizaciji konjičkih klubova „Budućnost“ i „Kadina“, održana je još jedna inkluzivna radionica u sklopu Projekta „Srce se ima da se daje svima“.

Pored učenika Resursnog centra „1. Jun“ iz Podgorice, radionici su prisustvovali učenici osnovne škole „Pavle Rovinski“ iz Podgorice, odnosno đački parlament ove škole.

Posebno zadovoljstvo i čast svojim prisustvom i učešćem u radionic, učinila je njana uvažena ekselencija, ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori gosp. Oana Kristina Popa, kaže se u saopštenju.

Gospođa Popa je zajedno sa svojim saradnicima pružila punu podršku Projektu „Srce se ima da se daje svima“, sa posebnim osvrtom na organizaciju radnookupacionih tremana u kojem učestvuju djeca školskog uzrasta i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Inkluzivne radionice prije svega imaju za cilj socijalizaciju jednih i drugih, prihvatanje drugog i drugačijeg, kao ravnopravnog člana društva uz puni podsticaj empatije, humanosti, jedinstva i solidarnosti, kao vrijednosti koje baštini Evropska unija, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo zbog učešća u ovom projektu, ali i najavila buduću saradnju, nakon čega je otvorila likovnu radionicu, koja nosi naziv “Jesen u mom sokaku”.

"Radnookupacioni tretmani, obuhvataju radni angažman korisnika u radionicama različitog tipa, u skladu sa sposobnostima i sklonostima korisnika. Samim tim, radnookupacioni tretmani, kao i hiporehabilitacioni tretmani se odvijaju u sprezi sa defektološkim, logopedskim i fizioterapeutskim aktivnostima", kazala je Saša Milunović spec. primijenjene fizioterapije i hipoterapeut u konjičkom klubu “Budućnost”.

"Kada govorimo o razvoju kreativnosti kod djece kroz kreativne radionice govorimo o nekoliko ključnih činilaca, koji utiču na razvoj: intelektualnih sposobnosti, kreaitvno-misaonih procesa djeteta, koordinacije oko-ruka, mogućnosti asociranja između većeg broja kognitivnih komponenti i drugo. Takođe razvijanje kreativnosti pomaže djeci da budu u kontaktu i bolje razumiju svijet oko sebe", kazala je Irina Madžgalj defektolog-logoped, u Resursnom centru „1. Jun“ I hipoterapeut u konjičkom klubu “Budučnost”.

Navodi se da je stručni tim ambasadorku upoznao sa hiporehabilitacionim tretmanima, a o organizaciji, dosadašnjim aktivnostima i benefitima ovog vida rehabilitacije, govorile su: Iva Tomković spec. primijenjene fizioterapije i Vida Čepić defektolog-logoped, u Resursnom centru „1. Jun“ , obje hipoterapeutkinje u konjičkom klubu “Budućnost”.